Ak Parti Grup Başkanvekili Turan:

Ak Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Biz, gençleri askere gönderiyoruz, kaymakam, vali, hakim, savcı yapıyoruz ve güveniyoruz da milletvekili olunca mı güvenemeyeceğiz? 'Gençler, ülke yönetmekten ne anlar?' diyorlar. Biz de onlara 'Sokağa çağırmak istediğinde tüm gençleri sokağa dökeceksin

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, "Biz, gençleri askere gönderiyoruz, kaymakam, vali, hakim, savcı yapıyoruz ve güveniyoruz da milletvekili olunca mı güvenemeyeceğiz? 'Gençler, ülke yönetmekten ne anlar?' diyorlar. Biz de onlara 'Sokağa çağırmak istediğinde tüm gençleri sokağa dökeceksin ama milletvekili olmasını engelleyeceksin. Öyle kafana estiği gibi gençleri kullanamazsın.' diyoruz." dedi.

Turan, Çanakkale'nin Biga ilçesine bağlı Balıklıçeşme köyünde bir kahvehanede yaptığı konuşmada, güçlü ve yeni bir Türkiye inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti.

Milletin yönetimde söz sahibi olduğu bir sistem arzu ettiklerini ifade eden Turan, "Köylerde, şehirlerde gençlerin sayısı yüksek. Onlara daha iyi bir gelecek sunmak için gece gündüz demeden çalışmalarımızı yapıyoruz. Artık onlar da seçtikleri gibi seçilebilsinler diye 18 yaş ve yukarısını kapsayacak şekilde seçim yaşını aşağıya çekiyoruz." diye konuştu.

Turan, gençlerin önündeki engellerin kaldırılacağını vurgulayarak, şunları söyledi:

"Biz, gençleri askere gönderiyoruz, kaymakam, vali, hakim, savcı yapıyoruz ve güveniyoruz da milletvekili olunca mı güvenemeyeceğiz? 'Gençler, ülke yönetmekten ne anlar?' diyorlar. Biz de onlara 'Sokağa çağırmak istediğinde tüm gençleri sokağa dökeceksin ama milletvekili olmasını engelleyeceksin. Öyle kafana estiği gibi gençleri kullanamazsın.' diyoruz."

"Sağda solda 'Yeni sistemde Cumhurbaşkanı isterse muhtarlıkları bir gecede kapatabilecek.' deniyor. Böyle bir şey yok." diyen Turan, değerlendirmelerine şöyle devam etti:

"Bunlar yalanı nasıl söyleyeceklerini şaşırdılar artık. Sayın Cumhurbaşkanı, göreve geldiğinden beri her fırsatta muhtarlarla buluşmaya gayret gösteriyor. Bu ülkenin en önemli makamlarından biri, muhtarlıktır. Geçmiş yıllarda muhtarlıkları kapatmak isteyen, onları aşağılayan kendileridir. Bizler her bir muhtarın taleplerini yerine getirmeye çalışıyoruz. Su, elektrik, alt yapı, halı saha ne olursa olsun onların taleplerinin başımızın üstünde yeri var."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.