Ak Parti Grup Başkanvekili Turan:

Ak Parti Grup Başkanvekili Turan:
"Sağlığa ulaşım imkanı ne kadar iyiyse o ülke o kadar gelişmiştir. Bugün sağlık imkanı çok üst seviyeye çıktı"

ÇANAKKALE (AA) - AK Parti Grup Başkanvekili Bülent Turan, sağlıkla ilgili imkanlara ulaşımın ülkenin gelişmişlik düzeyini gösterdiğini belirterek, "Bugün sağlık imkanı çok üst seviyeye çıktı." dedi.

Turan, Çanakkale'nin merkeze bağlı Kepez beldesinde 114 kişi kapasiteli Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezinin açılış törenine katıldı.

Turan, törende yaptığı konuşmada, bu yatırımın Çanakkale'nin en anlamlı yatırımlarından biri olduğunu söyledi. "Ne kadar çalışırsak çalışalım biz bu millete borcumuzu ödeyemeyiz." diyen Turan, şöyle devam etti:

"Özellikle şehitlerimize olan borcumuzu asla ödeyemeyiz. Yollar, köprüler yapılır ama büyüklerimize sahip çıkmak, onlara daha rahat bir hayat sunulmasına imkan sağlamak en büyük mutluluk. Burada büyüklerimiz hizmet alacak. Büyüklerimizi hiçbir zaman yalnız bırakmayın, onları ziyaret edin ve ellerini öpün. Bu bir gönül meselesidir."

Çanakkale'ye yapılan 500 yataklı yeni devlet hastanesinin açılışını da kısa süre içinde gerçekleştireceklerini kaydeden Turan, "İnşallah daha çok çalışmalarımız olacak. Sağlığa ulaşım imkanı ne kadar iyiyse o ülke o kadar gelişmiştir. Bugün sağlık imkanı çok üst seviyeye çıktı. Çanakkale’ye 500 yataklı yeni devlet hastanemiz yapılıyor. İnşallah hastanemizin açılışını birkaç ay içinde yapacağız. Daha iyi şartlarda hastaneye ulaşma imkanı bulmuş olacağız. Ne kadar hizmet etsek azdır diye düşünüyorum." ifadelerini kullandı.

Çanakkale Valisi Orhan Tavlı da huzurevi sakinlerinin yaşamlarının büyük bölümünde çalışarak topluma ve insanlığa yararlı hizmetlerde bulunduklarını hatırlattı. İleri yaşın getirdiği sorunları aşma çabalarında emektar vatandaşların yanlarında bulunmanın kendilerinin görevi olduğunu anlatan Tavlı, şöyle konuştu:

"Devletimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ifade ettiği gibi bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu, o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır. Geçmişte çok güçlüyken tüm gücü ile çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur. İşte devletimiz, yaşlı vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine yönelik politikalar geliştirerek birçok proje ve uygulamayı hayata geçirmektedir. 2016 yılında yapımına başlanan 114 kişi kapasiteli huzurevimiz saygıdeğer büyüklerimize hizmet veriyor."

Konuşmaların ardından merkezin açılışı yapıldı, katılımcılar binayı gezdi.

Törene, Kepez Belediye Başkanı Dr. Ömer Faruk Mutan, Umurbey Belediye Başkanı Sami Yavaş, AK Parti İl Başkanı Yeşim Karadağ, kurum müdürleri, huzurevi sakinleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.