Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ak Parti-HDP derken Ağralı gerçeğini ihmal ettik

Ak Parti-HDP derken Ağralı gerçeğini ihmal ettik

Dün şehir ne güzel sakindi. Yollar boş, kaldırımlar tenha… Sadece bizim telefon durmuyordu. 118 gibiydik. Olsun biz bu halimizden çok memnunduk. Dostlarımızdan, sevenlerimizden, büyüklerimizden Allah razı olsun.

Ama inanın biz bu satırları 11 sularında yazıyorduk “korna sesi yoktu” desek yanlış söylememiş oluruz.

Önümüzdeki günlerde tempo daha da düşecek. Konyalı geç kalkıp geç yatacak. İftardan sahura programlar yoğunlaşacak. Dolayısıyla güne daha da geç başlanacak. İşçilerimiz yarım gün çalışacak. Organizeler de zaten Ramazan vardiyası başlamış durumda.

Sadece ve sadece iftar saati yaklaşırken gerginlik artacak. Trafik tıkanacak ekmek ve pide kuyrukları uzayacak!...

Olsun ne güzel değil mi? Konya’da iseniz Ramazan’ı iliklerinize kadar hissedersiniz. Ya da biz size hissettiririz.

………..

Seçim bitti, yorgan gitmedi. Dolayısıyla konuşmaya devam.

Geçen gün yine şehrin etkili isimlerinin olduğu bir ortamda Konya bazlı siyasi değerlendirmeler yapılırken “Konya Başbakanı’na niye sahip çıkamadı?”, Ak Parti’de Konya’da bile böyle bir düşüş varsa Türkiye’deki düşüş normal midir? HDP’nin barajı aşmak şöyle dursun bu kadar yüksek oy alması ama Konya’da özellikle de bizim Kürt vatandaşlarımızın ağırlık olduğu ilçelerde HDP’nin oy kaybı niye? Uzun uzadıya konuşuldu.

Bu son madde de herkes tanıyan tanımayan, bilen bilmeyen bir Abdullah Ağralı ismini ortaya çıkardı.

Evet siyaset uğruna işini gücünü ihmal eden, ama bu yola gerçek anlamda baş koyan Doktor Abdullah Ağralı bu kez zoru başarmıştı.

Kim ne derse desin Abdullah Bey’in bölgesi sıkıntılı bir bölgedir. Bu sıkıntıyı Konya merkezde oturup üç saatliğine bölgeye giden partililer de bilemez. Bilse bilse en iyi Belediye Başkanı Mehmet Kale gibi bu işte kelle koltukta olan yürekli isimler yaşayarak bilirler.

Şimdi nasıl olmuştu da HDP Genel Merkezi’nin bile özel önem verdiği, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bile HDP’nin ağır toplarının bire bir çalışma yaptıkları bölgede HDP beklediği oyu dahi alamamıştı.

Hani Türkiye gündeminin son moda projelerinden “Çözüm süreci” dolayısıyla akil adamları beş yıldızlı otellerde oturup ülke üzerinde ahkam keseceklerine buraya gelecekler kardeşliğin ne olduğunu görecekler. Yaşayacaklar. Burada nefes alıp verecekler. Türklerin Kürt müziğinde, Kürtlerinde Türkçe oyun havaları ile nasıl yaşadıklarını anlamak için saçlarını sakallarını ağartacaklar. Aynı işin cenazedeki havayı okuldaki sıra arkadaşlığını, mahallede bilya boncuk oynarken ütülüp kabullenmeyi yaşayarak bilecekler.

Neyse işte Ak Parti Konya’da bu bölgede bu seçimde böylesine bir sonucun ardından bence tarih değil destan yazdı. Bu işte yiğitlerin hakkını vermek gerekirse başta Ak Parti olmak üzere şehir sevsin sevmesin, tanısın tanımasın Abdullah Ağralı’nın hakkını vermek zorundadır. 

Şu seçim sonucu karmaşasından millet olarak kurtulduktan sonra tüm vekillerimiz ile birlikte tek tek analizler yapmaya çalışacağız. Ama Ak Parti-HDP derken bu seçimde Sayın Ağralı’nın Cihanbeyli’den İsveç’e yaptığı bire bir çalışmaların semeresini almasından dolayı yürekten kutluyoruz. Çünkü şunu herkes bilmelidir ki sandık burada da köyde idi, oyu kullanan da bizim insanımızdı ama bazı ikna telefonları da Stockholm’den gelmişti.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Hoşgörünüzü tutumlu kullanın. Çünkü ona muhtaç olanların sayısı çok fazladır.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Sağa ya da sola dönüş şeridinde durup direkt yola devam etmediğimiz zaman ADAM oluruz.    

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR