Ak Parti İl Başkanlığı'nda Stk Buluşması

Ak Parti İl Başkanlığı'nda Stk Buluşması
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Davutoğlu: (3)

İSTANBUL (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, "Bana sordular; 'Herkesin devleti var. Niye Kürtlerin yok?' Bunu diyenler tarih bilmez. Kürtlerin bir devleti var. O devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Başta da bir devlet yok" dedi. 

Davutoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanlığı'nda düzenlenen sivil toplum kuruluşları (STK) buluşmasındaki konuşmasında, salonda Çanakkale'de saf durmuş insanların torunlarını gördüğünü belirtti.

1 Kasım'da Çanakkale'de omuz omuza verenlerin torunlarının bir araya gelip omuz omuza vermesi gerektiğini anlatan Davutoğlu, sadece oy istemediğini belirterek, "Sizden memlekete, memleket meselesine sahip çıkmanızı istiyorum. Memleket bir oy meselesi değil ama bir oyla memlekete sahip çıkılacağının iradesini göstermenizi istiyorum. 1 Kasım'da eğer bu konuda bir tereddüt gösterilirse, 1 Kasım'da hepimizin ait olmak dolayısıyla şerefyar olduğumuz bu aziz ülkenin kaderi üzerinde oyun oynamak isteyenlere fırsat verecek o puslu havaların devamı söz konusu olursa, bedelini çocuklarımız öder. Puslu havaları dağıtalım, aydınlık bir geleceğe hep beraber el ele yürüyelim" diye konuştu. 

7 Haziran'da baskıların olduğunu, şimdi ise tüm tehdit ve baskıların karşısında dimdik ayakta durma vakti olduğunu dile getiren Davutoğlu, şöyle devam etti:

"Hepimizin ortak namus davamızı koruma vaktidir. Bu dava vatanın bekası, birliği davasıdır. Birileri Türkiye'yi etrafındaki ülkeler gibi kaosun içine çekmek isterse ona karşı da dimdik durur, o kaostan ülkemizi uzak tutmaya, bütün bu kaostan kaçıp gelen o mazlumlara sahip çıkmaya da devam ederiz. Ama güçlü bir Türkiye olmazsa bu topraklarda sağlam adımlarla yürümeyiz. Türkiye herhangi bir ulus devletin adı değildir. Türkiye mazlum milletlerin adıdır.Türkiye Selçuklu'dan Osmanlı'ya, hatta ondan öncesinde hicret yürüyüşünü gerçekleştiren sahabeden bugüne kadar gelen bir değerler silsilesinin adıdır. Silahlı kuvvetlere peygamber ocağı, askerine Mehmetçik diye Hazreti Peygamber'in adına veren başka bir ordu var mı? Mehmetçik Kürtse de Mehmetçiktir Türkse de Mehmetçiktir. Balkan muhaciri Boşnaksa da Mehmetçiktir, Kafkas muhaciri Çerkezse de Mehmetçiktir. Sünni de olsa Alevi de olsa Mehmetçiktir. Türkiye Cumhuriyeti Devleti bir etnik grubun, bir ırkın devleti değil ortak geleneğin devletidir. 

Bana sordular; 'Herkesin devleti var. Niye Kürtlerin yok?' Bunu diyenler tarih bilmez. Kürtlerin bir devleti var. O devletin adı Türkiye Cumhuriyeti Devleti. Başka da bir devlet yok. Madem ki İstiklal Harbi'nde beraberdik, madem ki Çanakkale'de beraberdik. Bir Konyalı olarak bu devlette ne kadar hak sahibiysem, Toroslar'da bir Türkmen, Yörük çocuğu olarak bu devlette ne kadar hak sahibiysem, Fırat kenarındaki, Dicle kenarındaki bir Kürt kardeşim de benim kadar bu devlette hak sahibidir, hak sahibi olmaya devam edecektir. Eğer onların hak sahibi olmalarına bir nebze halel gelirse Kürtlerden önce ben, Toros çocuğu olarak kalkar ona gereken cevabı veririm. Yine soruyorlar; 'Kobani'nin sahibi kim?' Bayırbucak Türkmenlerinin sahibi ne kadar Türkiye Cumhuriyeti Devleti'yse, Hasaki'nin, Kobani'nin, Erbil'deki Kürtlerin de sahibi o derece Türkiye Cumhuriyeti Devleti'dir. Başka da bir sahibe ihtiyaç yoktur. Kerküklü kardeşlerimiz bugün kucaklaştı. Kerkük'teki Türkmen, Arap, Kürt hepsi dönüp yönlerini niye Türkiye'ye geliyor. Niye Arap olduğu için başka bir ülkeye gitmeyip de Suriyeli, Türkiye'ye geliyor. Niye Kürt Suriye'den, Kobani'den kaçtı da Türkiye'ye geliyor, başka bir yere gitmiyor? Çünkü biliyor ki Anadolu, ana kucağıdır. Çünkü biliyor ki İstanbul hepimizin ortak payitahtıdır. Çünkü biliyor ki bu topraklara sığınıldığında kucak açılır."

- "Çıktığımız yoldan dönmedik, dönmeyeceğiz"

New York'taki temaslarına da değinen Davutoğlu, Türkiye'nin Suriyelilere sahip çıkmasından dolayı bir kez daha gurur duyduğunu dile getirdi. 

BM'de Filistin'in devlet olarak tanınması ve Filistin bayrağının göndere çekilmesinden dolayı duyduğu mutluluğu anlatan Davutoğlu, Türkiye'nin güçlü olması gerektiğini belirterek, şunları kaydetti:

"Onun için saldırıyorlar. Emin olun biz Filistin'i savunmasaydık, Suriyeli mazlumlara, Somali'ye sahip çıkmasaydık, Arakan'a gidip Arakanlı'ya Esselamu Aleyküm demeseydik, belki bugün bu terör belasını başımıza sarmazlar, belki sayın Cumhurbaşkanımızı, beni ve AK Parti'yi böyle kara listelere almazlar, dünyada saldırıya maruz kalmazdık. Ama biz saldırıya maruz kalmak pahasına, her türlü tehdide maruz kalmak pahasına, gerekirse canımız pahasına çıktığımız yoldan dönmedik, dönmeyeceğiz." 

Yaşanan acıların ancak istikrar, güç ve merhametle deva bulabileceğini kaydeden Davutoğlu, herkesi 1 Kasım'da vatandaşlık görevini yapmaya davet etti.

Başbakan Davutoğlu, konuşmasını, "Biz o devanın adresinin AK Parti olduğunu biliyoruz, siz de biliyorsunuz. Herkesi sandık başına gitmeye, vatandaşlık vazifesini yapmaya davet edin. Biz size güveniyoruz, biz bu ülkenin her bir vatandaşına, her bir kardeşimize güveniyoruz. Allah kardeşliğimizi baki, devletimizi kaim, milletimizi daima hak yolunda yolcu ve daim eylesin" diye tamamladı.

(Son)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.