Ak Parti İstanbul Milletvekili Külünk:

Ak Parti İstanbul Milletvekili Külünk:
"Türkiye hakkında sağduyulu mesajlar veren Alman siyasetçiler mensubu bulundukları partilerce cezalandırılıyor"- "Almanya İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en ağır lekesini kendisine sürmüştür. PKK, DHKP-C'ye ve FETÖ'ye sahip çıkmıştır"- "AK Partili bir m

TBMM (AA) - ADEM BALTA- AK Parti İstanbul Milletvekili Metin Külünk, Türkiye hakkında olumlu mesajlar vererek Türk-Alman ilişkilerine pozitif katkı sunmak isteyen Alman siyasetçilerin mensubu bulundukları partilerce cezalandırıldıklarını söyledi.

Külünk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce Türkiye'ye gelerek burada Türk siyasetçilerlere temasa geçen aşırı sağcı Almanya Alternatif Partisi (AFD) milletvekili Andreas Wild'in, ülkesine döndüğünde verdiği mesajlar nedeniyle partisinin üst yönetimi tarafından cezalandırıldığını belirtti.

Bu milletvekilinin kendisiyle temas kurduğunu anlatan Külünk, "Bir müddet önce Almanya'dan yakinen tanıdığımız bir Türk arkadaşımız beni arayarak Almanya'da siyasi faaliyetlerini sürdüren Almanya Alternatif Partisi (AFD) Milletvekili Andreas Wild'in danışmanı olduğunu, Wild'in Türkiye'ye geleceğini ve benimle de görüşmek istediği bilgisini verdi. Türk-Alman ilişkilerini pozitif bir katkı sağlamaktan mutlu olacağımı söyleyerek görüşmeyi kabul ettim. Ancak Alman vekil Türkiye'ye geldiklerinde Ankara'da olmadığım için danışmanım ile görüştüler. Danışmanım aracılığıyla Alman parlamentere görüşlerimi bildirdim. Wild'in, Türkiye'deki diğer siyasi parti temsilcileriylede görüştüğünü öğrendim." ifadelerini kullandı.

Bu görüşmeler sonrasında Alman parlamenterin Türkiye hakkındaki görüşlerinin değiştiğini ve ülkesine gittikten sonra Türkiye ile ilgili sağduyulu mesajlar verdiğini aktaran Külünk, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bu ziyaret AFD'yi ciddi anlamda rahatsız etmiş. Bu rahatsızlık sözlü olmaktan çıkmış ve parti yönetimi Wild'e yazılı bir ihtar göndermiş. Yazılı ihtarın sebebi Wild'in, 'Çeşitli partilerden bir sürü siyasetçi ile bir araya geldik. AK Parti Milletvekili Metin Külünk ile de görüştük. Kendisi Almanya ile Türkiye arasındaki soruna ilişkin iletişim imkanlarının açık bırakılması gerektiğini söyledi. Tüm parti siyasetçileri Almanya ile Türkiye ilişkisinin çok önemli olduğunu vurguladı' şeklindeki açıklamaları olmuş. Alman parlamentere yapılan ihtarda 'eğer bir daha tekrarlarsan partinin disiplin kuruluna verilceksin' denilmektedir."

Bir Alman parlamenterin Türkiye'ye gelerek AK Partili bir milletvekili veya diğer siyasetçiler ile temas kurmasının bile partisi tarafından uyarılmasına neden olduğuna işaret eden Külünk, "Bu tip diplomatik ve insani nezaketi dahi tahammül ile karşılayamayan demokrasi dışı bir aklın olduğu Alman siyaseti var ortada. Bunun en güzel örneği Alman Parlamenter Andreas Wild'in attığı bu adıma partinin üst yönetimin gösterdiği tepkidir. Burada verilen mesaj çok açık. 'Eğer Türkiye'ye yakın durursanız ya da Türkiye'yi anlamaya çalışıp adım atarsanız bunun karşılığı disiplin ve uyarıdır. Bir adım sonrası da partiden ihraçtır' demek istiyorlar. Türkiye'ye karşı sert Alman politikalarını yumuşatmaya yönelik bir adım atıldığı için 'Sen kim oluyorsun da bizim politikalarımıza ters hareket ediyorsun?' mesajı veriliyor." şeklinde konuştu.

Türkiye hakkında sağduyu mesajları veren parlamenterin Almanya'da aşırı sağ görüşleri ile bilinen bir partiye mensup olmasının da ayrıca dikkati çeken bir unsur olduğunun altını çizen Külünk, "AFD aşırı sağcı bir parti milletvekilinin bu noktada bir sağduyu göstermesi, Türkiye-Almanya ilişkilerinin geldiği noktadan rahatsızlık duyduğunu belirtmesi, 'Türk-Alman ilişkilerine pozitif nasıl bir katkı sağlarız?' sorusuna bile tahammül edemiyorlar." dedi.

"AK Partili bir milletvekili ile görüşmek suç, PKK'lı ve FETÖ mensuplarıyla görüşmek normal." diyen Külünk, şu değerlendirmede bulundu:

"Almanya İkinci Dünya Savaşı'ndan sonraki en ağır lekesini kendisine sürmüştür. PKK, DHKP-C'ye ve FETÖ'ye sahip çıkmıştır. İşte bu Almanya'nın samimiyetsizliğidir. Atlantik ötesi, terör örgütlerini Almanya'nın kucağına bırakmıştır. Almanya büyük devlet olma yolundaki hayalini Türkiye'yi terör örgütleri üzerinden hırpalamaktan geçtiğini sanarak terör örgütleri ile içiçedir. Almanya kendini terör örgütleri ile aynı seviyede anılır hale getirmiştir. Erdoğan düşmanlığını varlık sebebi olarak sayıyorlar. Türkiye söz konusu olduğunda Avrupa bütün değerlerini unutuyor. Türkiye ve İslam söz konusu olduğunda Avrupa'da bir akıl tutulması yaşanıyor. Bu aslında Avrupa'nın İkinci Dünya Savaşı'ndan sonra düştüğü en büyük tuzaktır. Avrupa bu tuzakta başaşağı gidiyor."

Almanya'daki küresel sistemin çok etkin olduğunu belirten Külünk, bu sistemin Almanya'ya 'İslam ile ilişkilerini kes' mesajını verdiğini ve bunun yerine Alman hükümetinden İslam ile çatışmayı öngören bir yaklaşım sergilemesini istediğini söyledi.

Külünk, "Almanya'daki seçimlerden sonra Türk düşmanlığı devam mı edecek, yoksa yumuşayacak mı? Terör örgütleri üzerinden bir süreç yönetimi mi yoksa devletten devlete tarihsel ittifakları güncelleyen bir dil mi kullanılacak? Bunu seçimlerden sonra göreceğiz." diye konuştu.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.