Ak Parti Kahramanmaraş Mitingi

Ak Parti Kahramanmaraş Mitingi
Genel Başkan ve Başbakan Davutoğlu: (6)- "(Yapılan hizmetlere ilişkin) Bunlar hep sizin verdiğiniz destekle oldu, bunları söyleme sebebim sizin başınıza kakmak değil, bunlar bizim vazifemiz, biz bunları yapacağız ama eğer bunların devamını istiyorsanız g

KAHRAMANMARAŞ (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu, AK Parti hükümetlerinin çalışmalarına ilişkin, "Bunlar hep sizin verdiğiniz destekle oldu, bunları söyleme sebebim sizin başınıza kakmak değil, bunlar bizim vazifemiz, biz bunları yapacağız ama eğer bunların devamını istiyorsanız görev size düşüyor. Bu başarıların devamını istiyor musunuz? Bütün bu başarıların 2023'e doğru Türkiye'yi küresel güç yapmasını istiyor musunuz? O zaman Kahramanmaraşlılar ne olur bizi değil namerde, merde dahi muhtaç etmeyin, koalisyon görüşmelerine muhtaç etmeyin, 'tek başına iş başına' deyin" dedi.

Davutoğlu, partisinin Müftülük Meydanı'nda düzenlediği mitingde yaptığı konuşmada, yurt genelinde gerçekleştirilen yatırım faaliyetlerini anlattı.

Sağlık alanında 757 yeni hastane, bin 737 ikinci basamak sağlık tesisi inşa ettiklerini aktaran Başbakan Davutoğlu, ayrıca Kredi Yurtlar Kurumu'nun 190 olan yurt sayısını 571'e çıkardıklarını, 200 adalet sarayı ve 679 bin konut inşa ettiklerini bildirdi. 

Yatırımlar kapsamında, 18 bin kilometre yol inşa ettiklerini, 26 olan havalimanı sayısını da 55'e çıkardıklarını, 727 bin iş yeri sayısını 1 milyon 600 bine yükselttiklerini vurgulayan Başbakan Davutoğlu, 2009'daki küresel ekonomik krize rağmen 6 milyon istihdam yarattıklarını, bunların hepsinin halkın desteği ile gerçekleştiğini kaydetti. 

"Bunlar hep sizin verdiğiniz destekle oldu. Bunları söyleme sebebim, sizin başınıza kakmak için değil, bunlar bizim vazifemiz" diyen Davutoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Biz, bunları yapacağız. Bunların devamını istiyorsanız, görev size düşüyor. Bunların devamını istiyor musunuz? Bütün bu başarıların 2023'e doğru Türkiye'yi küresel güç yapmasını istiyor musunuz? O zaman Kahramanmaraşlılar ne olur bizi namerde dahi muhtaç etmeyin. Koalisyon görüşmelerine muhtaç etmeyin. Tek başına iş başına diyin. Mesele ne meselesi? Memleket meselesini çözmek için tek başına iş başına lazım. O zaman inşallah 1 Kasım'da tek başına iş başına diyelim. Size helal olsun bize de helal olsun. Sizin oyunuz bize helal olsun bizim de emeğimiz helal olsun inşallah."

İktidara geldiklerinde muhalefetin kendilerini hayalcilikle suçladığını ifade eden Başbakan Ahmet Davutoğlu, şunları söyledi:

"2002'lerde 'paradan 6 sıfırı atarız' demiştik. Onlar atamazsınız dediler. Attık mı? Attık. Dediler ki 'Her ile üniversite mi kurulurmuş canım. mümkün değil dediler. Kurduk mu? Kurduk. Tek haneli enflasyon olmaz dediler oldu mu? Türkler tank alırda tank yapamaz dediler. Yaptık mı? O uçağı biz satın alırız ama yapamayız dediler. Yaptık mı? Buradan söylüyorum, onların hayallerinin eriştiği yere gücümüz erişir. Onların problemi burada. Onların bu ülke için Kahramanmaraş için hayalleri yok, idealleri yok. Bizim için Türkiye için Kahramanmaraş için bizim hayallerimiz var rüyalarımız var. Dökülecek terimiz, gerekirse verilecek canımız, dökülecek kanımız var." 

1 Kasım'dan sonra gelecek yenilikleri anlatan Davutoğlu, geçmişte söylenenleri nasıl yaptılarsa, seçim beyannamesindeki yer alan vaatleri de  yine aynı şekilde söz verdikleri gibi gerçekleştireceklerini bildirdi. 

Seçim beyannamesinde yer aldığı gibi emekli aylıklarına zam yapacaklarını belirten Davutoğlu, Bağ-Kur emeklilerinden kesilen yüzde 10 pirimi de sıfırlayacaklarını kaydetti.

Davutoğlu, ev sahibi olmak isteyen emekliler ve asgari ücretle çalışanlara ise ayda 250 lira karşılığında ev sahibi olma imkanı getireceklerini, çiftçilere de yemde yüzde 8, gübrede yüzde 18 olan vergileri sıfırlayacaklarını, yemde de gübrede de vergi olmayacağını belirtti.

Davutoğlu, sözlerine şöyle devam etti: 

"Okul bitti gençler ya kendi işinizi kuracaksınız ya da gidip bir yere iş başvurusu yapacaksınız. Kendi işinizi kurarsanız ki Kahramanmaraşlılar iyi girişimcidir. Benim rahmetli babam esnaftı. Kahramanmaraşta çok esnaf büyüğümüz vardı. Celal amca babamın dostu beni havaalanında karşıladı. Kahramanmaraş'tan senet döndüğünü, çek döndüğünü görmedim. Kahramanmaraşlılar borçlarına sadık, yiğit insanlardır. Çok yakından bilirim ticari hayattan. Ben de babamın yanında çalışırdım, hepsini tanırdım. Kendi işinizi kurmak isterseniz devlete gelip diyeceksiniz ki benim bir projem var ama param yok, sermayem yok, babamın da imkanı yok. 50 bin lira devletinizden size iş kurma parası can suyu."

- Mitingden notlar

Kahramanmaraş Havalimanından otobüsle hareket eden ve yol boyunca vatandaşları selamlayan Başbakan Davutoğlu, bir dondurma firması önünde durarak, çalışanlara karanfil verdi ve fotoğraf çektirdi. 

Davutoğlu'nu miting alanına yakın bir bölgede İmam Hatip Lisesi öğrencileri karşıladı. Miting alanında eşi Sare Davutoğlu ile platforma çıkan Davutoğlu, Müftülük Meydanı'nda ellerinde Türk bayrakları ve AK Parti flamaları bulunan kalabalığı selamladı.

Konuşması sırasında bir grup gencin isteği üzerine Davutoğlu, konuşmasını keserek öz çekim yaptı.

Alanda "Sayın Başbakanımız Yeni Türkiye'nin 12 Şubatına hoşgeldiniz", "Sayın Başbakanımız Dulkadiroğlu'na hoşgeldiniz", "Kahraman Edeler, ilk günkü aşkla yeni Türkiye yolunda her zaman ki gibi yanınızda" şeklinde pankartlar yer aldı. 

Meydandaki bir binaya da dev Türk bayrağı ile Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Davutoğlu'nun fotoğrafları asıldı. Ellerindeki Türk bayrakları ve AK Parti flamalarıyla alanı dolduranlar, Başbakan Davutoğlu'nun konuşmasını büyük ekrandan da izledi. 

Mitingin ardından vatandaşlara karanfil dağıtan Davutoğlu, engelli bir çocuğu kucağına aldı. Apartmanların balkonlarındaki vatandaşları da selamlayan Davutoğlu'na, bir vatandaş, "Çaya buyurun" yazılı pankart açarak, evine davet etti.

Vatandaşlara, miting sonrası Türk bayrakları ile parti flamalarına sahip çıkmaları, sokaklara atmamaları konusunda uyarıda bulunuldu. 

Miting alanındaki binalarda özel harekat polisleri nöbet tutarken, bir polis helikopteri de devriye görevi yaptı.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.