Ak Parti Konya İl Başkanı Sorgun:

Ak Parti Konya İl Başkanı Sorgun:
"17 Aralık, Hz. Mevlana'nın Hakk'a kavuştuğu gece olduğu için 'Düğün Gecesi' olarak bilinir. Tüm dünyada böyle bilinen bu günün, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'ı amacından saptırarak nitelendirmesi, başta Hz. Mevlana'ya, Konya'ya ve tüm Konya

KONYA (AA) - AK Parti Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, 17 Aralık'ın, Hz. Mevlana'nın Hakk'a kavuştuğu "Düğün Gecesi" olarak bilindiğini, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'ı amacından saptırarak nitelendirmesinin, başta Hz. Mevlana'ya, Konya'ya ve tüm Konyalılara karşı büyük saygısızlık olduğunu belirtti.

Sorgun, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık soruşturması ile ilgili ifadelerine ilişkin yaptığı yazılı açıklamada, 17 Aralık'ın tüm Türkiye'de olduğu gibi dünyanın her yerinde de "Şeb-i Arus Gecesi" olarak anıldığını ifade etti.

Kılıçdaroğlu'nu kınadığını ve yaptığının büyük saygısızlık olduğunu aktaran Sorgun, şunları kaydetti:

"17 Aralık, Hz. Mevlana'nın Hakk'a kavuştuğu gece olduğu için 'Düğün Gecesi' olarak bilinir. Tüm dünyada böyle bilinen bu günün CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık'ı amacından saptırarak nitelendirmesi, başta Hz. Mevlana'ya, Konya'ya ve tüm Konyalılara karşı büyük bir saygısızlıktır. 17 Aralık tarihinin böyle hakaretlerle anlamsızlaştırılmaya çalışılması, CHP Genel Başkanı'na maalesef yakışmıyor ama Kemal Kılıçdaroğlu'na yakışıyor. Söylem ve eylemlerinde makamına uygun davranmamakta direnen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na toplumun her kesiminden sorumsuzca yaptığı açıklamalarından, kastı aşan ifadelerinden, tepki olduğunda çark ederiz, geçeriz tavrından vazgeçmesi gerektiği defalarca hatırlatılmış ancak huylu huyundan vazgeçmemiştir. CHP'yi temsil edemeyen ve artık kendi seçmeninden de büyük tepkiler almaya başlayan Kılıçdaroğlu'nun 17 Aralık tarihini, Şeb-i Arus tarihini toplumun hiç tasvip etmediği hırsızlık haftası ilan ederek farklılaştırma çabası, Konyalıları rahatsız etmiştir. Kılıçdaroğlu'nun bu açıklamasını kınıyorum. Kendisini Konyalılardan, Mevlana'yı sevenlerden özür dilemeye çağırıyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.