AK Parti Konya il teşkilatı bayramlaştı

AK Parti Konya il teşkilatı bayramlaştı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun, parti içinde yapılan FETÖ temizliğini kastederek, "Tabiri caizse safları temizliyoruz" dedi.

AK Parti Konya İl Teşkilatı üyeleri Kurban Bayramı nedeniyle düzenlenen programda bir araya gelerek bayramlaştı. Bir otelde gerçekleştirilen bayramlaşma programına, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun başta olmak üzere diğer milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Bakanı Tahir Akyürek, ilçe belediye başkanları, parti yöneticileri ve çok sayıda parti üyesi katıldı.
AK Parti İl Başkanı Musa Arat'ın selamlama konuşmasının ardından kürsüye gelen Belediye Başkanı Tahir Akyürek, 15 Temmuz darbe girişiminin başarıya ulaşmış olması durumunda burada kimsenin bir araya gelemeyeceğini belirterek, “Türkiye çok daha farklı problemlerin içinde hercümerç olmaya devam edecekti. Hamd olsun halkımız milli iradeye sahip çıktı. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız, milletvekillerimiz halkımızın önünde dimdik durdular ve yeniden sistemi rayına oturttu. Bu yapılan terör olayları büyük Türkiye yürüyüşünü engelleme çalışmasıdır” dedi.

“Allah'ın izniyle surda gedik açılmıştır”
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Sorgun ise bu coğrafyada yaşamanın gözü dört açmayı değil sekiz açmayı gerektirdiğini söyleyerek, “Herkes belki bir terör örgütüyle uğraşır, ama biz hepsiyle uğraşıyoruz. Allah’ın izniyle de surda gedik açılmıştır. Ve rüzgar bu milletin arkasından esmektedir” ifadelerini kullandı.
Hangi dinden olursa olsun bayramların ve mezarlıkların önemsendiğinin altını çizen Sorgun, “Ama bugün ne yazık ki, Van’da bir terör saldırısı oldu. Şu ana kadar her hangi bir şehidimiz yok, inşallah olmaz. 48 insanımız yaralandı, iki tanesi polis. Bugün bayram ama kutsalı olmayan insan için bayramın ne önemi var? Bunlar için bayramın seyranın bir anlamı var mı?” şeklinde konuştu.

“Safları temizliyoruz”
Genel başkan yardımcısı Sorgun, parti içinde yapılan FETÖ temizliğine kastederek, "Tabiri caizse safraları temizliyoruz" değerlendirmesin bulundu. Sorgun sözlerine şöyle devam etti: "Siyaset kendi içerisinde temizliğini yapıyor mu? Yapıyor. Ama şunu net bir şekilde ifade edeyim; kimse hariçten gazel okuyarak siyaseti dizayn etmeye çalışmamalı. Siyaseti siyasetçiler, bu sorunu üstlenenler, kendi yöntemleriyle usul ve üsluplarıyla, eğer hala var ise ki, onları sizlerde takip ediyorsunuz, bizzat parti olarak da içimiz de varsa da, az bir miktarda olan, tabiri caiz ise safraları temizliyoruz. Bunda hiçbir tereddüdümüz yok. Ama bunun üzerinden kimse siyaseti dizayn etmeye, bürokrasiyi dizayn etmeye kalkmamalı.” Yapılan konuşmaların ardından gerçekleştirilen bayramlaşmalar ile program sona erdi.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.