Ak Parti Konya İl Teşkilatında Temayül Yoğunluğu

Ak Parti Konya İl Teşkilatında Temayül Yoğunluğu
İstifa eden Ak Parti İl Başkanı Musa Arat’ın yerine geçecek yeni başkan ve yönetimin belirlenmesi için temayül süreci başladı.

Musa Arat 17 Ekim tarihinde yazılı bir açıklama yaparak, Konya İl Başkanlığından istifa ettiğini açıklamıştı. İstifanın ardından Ak Parti Konya İl Başkanlığı ve Yönetim Kurulu için yeni süreç başladı ve bu süreçte AK Parti Genel Merkez Konya’da İl Başkanının temayülle belirleneceği bildirildi. Temayül sürecini 24. Dönemde İstanbul Milletvekili ve Ak Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcısı Harun Karaca yürütüyor.

Karaca, Ak Parti Konya İlçe Belediye Başkanları ve eski Konya milletvekilleriyle birebir görüşerek fikirlerini aldı.  Yapılan görüşmelerde 31 ilçenin Ak Parti Büyükşehir Meclis Üyeleri, Gençlik Kolları Başkanları, İl Kadın Gençlik Kolları ve ana kademe yönetim kurulu üyeleriyle temayül yoklaması yapıldı. Temayül yoklamasından sonra kulislerden 3 isim öne çıktı. Bu isimler başından önceki dönem Selçuklu İlçe Başkanı Mustafa Ak, eski Milletvekilllerinden Hasan Angı ve Büyükşehir Meclis Üyesi Avukat Mehmet Yavaş oldu. Ak Parti Genel Merkezi dördüncü bir ismi ortaya koymazsa, temayül sonunda bu üç isimden birinin Konya İl Başkanı olması bekleniyor.

tem1.jpg

“İsimleri Konyalı belirleyecek”

Ahmet Sorgun, temayül yoklamasında kim il başkanı görülmek isteniyorsa isminin yazılarak sandıklara atıldığını dile getirerek, “Burası gerçekten demokratik bir ortam, herkes adını duyurabilir. Biz partimizin çalışma usulü şunlardan hangisini seçiyorsunuz değil. Boş kağıt veriliyor kimi il başkanı görmek istiyorsunuz yoksa şahısları belirleyip şunlardan birini beğenmek zorundasın gibi böyle bir durum yok. Kimi il başkanı görmek istiyorsunuz diye arkadaşlarımıza teşkilat mensuplarımıza, STK mensuplarına soruyoruz. Onun için oradan isim çıkacak, yoksa isimleri biz belirlemiyoruz. İsimleri millet belirleyecek, Konyalı belirleyecek” diye konuştu.
Öte yandan, il başkanlığı belirleme sürecini yönetmek ve organize etmek üzere Konya’da bulunan AK Parti Genel Merkez Teşkilatlanma Başkan Yardımcısı Harun Karaca ve Konya Koordinatör Milletvekili Fevai Aslan, 200’ün üzerinde teşkilat mensubu ile yüz yüze görüşerek süreç hakkındaki görüş alışverişinde bulundu.

"İl yönetimi göreve devam ediyor"

Arat ve il yönetimine bugüne dek gösterdikleri gayret dolayısıyla teşekkür eden Sorgun, "Yeni il yönetimi gelinceye kadar il yönetimi görevine doğal olarak, tüzüğümüz gereği devam ediyor. Yeni bir il yönetimi oluştuğunda bu yönetim de görevi devretmiş olur." şeklinde konuştu. Gazetecilerin temayülde nasıl bir yol izleneceğine ilişkin sorusuna Sorgun, "Burası demokratik bir ortam, herkes adını duyurabilir. Partimiz 'Şunlardan hangisini seçiyorsunuz' demiyor. Boş kağıt vererek 'Kimi il başkanı olarak görmek istiyorsunuz' diye soruyor. İsimler oradan çıkacak." yanıtını verdi.

tem2.jpg

Haber: Ömer Faruk Karabulut

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum