AK Parti Konya Teşkilatı'ndan gurbetçilere "oy" uyarısı

AK Parti Konya Teşkilatı'ndan gurbetçilere "oy" uyarısı
AK Parti Konya İl Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada, yurt dışında yaşayan vatandaşların oylarını kullanabilmeleri için YSK tarafından açıklanan tarihlere dikkat edilmesi gerektiğine dikkat çekildi.

AK Parti Konya İl Başkanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada yurt dışında yaşayan vatandaşlarımızın 9 Nisan’a kadar yurtdışı temsilciliklerinde; 16 Nisan’a kadar da gümrük kapılarında oy kullanabileceğine dikkat çekildi.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Oy kullanmak isteyen vatandaşlarımızın dikkat etmesi gereken bazı önemli hususlar bulunmaktadır. Öncelikle gurbetçilerimizin seçmen kütüğünde kaydının olup olmadığını sorgulamaları gerekiyor. Yurtdışı Seçmen Kütüğü’nde kaydı olanlar, oylarını ikametlerinin bağlı olduğu dış temsilciliklerde kullanması gerekiyor.

9 Nisan ile 16 Nisan tarihleri bazı ülkeler için değişebiliyor. Bu nedenle tarih bilgisini güncel olarak kendi ülkelerindeki temsilciliklerden almalarında yarar var. 57 ülkedeki temsilcilikte ve gümrük kapılarında 24 saat boyunca oy verme işlemi devam edecek. Oy verme işlemi 16 Nisan'da saat 17:00 itibari ile sona erecek Konya’da oy verme işlemi Konya Havaalanı’nda gerçekleşecek”

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.