Murat Güzel

Murat Güzel

AK Parti, Konya ve ümmet için hayırlı bir 14

AK Parti, Konya ve ümmet için hayırlı bir 14

AK Parti İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Musa Arat ile uzunca bir süredir birlikte çay içmeyi, sohbet etmeyi arzuluyorduk.

Musa Bey, sürecin sıkışıklığı dolayısıyla bir türlü bu iş için müsait olamamıştı.

Nihayet geçtiğimiz Cuma günü -kısmen o gün yayımlanan "AK Gençlik Huzursuz!" başlıklı yazımız etkisiyle de- kısa bir süre de olsa sohbet etmeyi başardık.

LİSTE NASIL ŞEKİLLENECEK?

"Ümmetçi" olduğunu ifade etmekten çekinmeyen Musa Bey’e ilk sorum elbette yarın (7 Nisan) açıklanacak listenin nasıl şekilleneceğine ilişkin oldu.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun Konya'da güvendiği ekibin başındaki isim olarak Musa Arat, bu konuda Hoca'nın ve parti genel merkezinin düşündüklerine dair söylentilere ilişkin en doğru bilgileri verebilecek kişilerin de elbette başında geliyor.

Genel merkezde öncelikle mevcut milletvekillerinin durumunun ele alındığını biliyoruz. 3 dönem şartına takılan 2 vekil (Özkul ve Tüfekci) haricinde mevcut milletvekillerinden ancak dördünün yerini koruyabileceği izlenimi Arat'a da hakim.

Musa Bey, yerini koruyacak vekillerle ilgili herhangi bir isim zikretmese de kulislere sızan, kamuoyunda konuşulan bilgilerden edindiğimiz kadarıyla yerini koruyacak dört vekilden üçünün ismi belli: Baloğlu, Akış, Türkmenoğlu. Bu elbette benim öngörüm. Yarın açıklanacak liste tümüyle farklı da olabilir.

MUSA ARAT'IN "KONTENJAN"I VAR MI?

Kulislerde Musa Bey’e vekil olacak bir ismi belirlemek üzere kontenjan verildiği şeklindeki söylentileri de sorduk. Aldığımız cevap şu: "Genel Başkanımıza teşkilatlardan bir ismin aday gösterilmesinin teşkilatların şevkini artıracağı, çalışma azmini bileyeceğini ilettik. Hakikaten eski il başkanları, il başkan yardımcıları başta olmak üzere AK Parti teşkilatlarının geçmişinde epey değerli insan görev aldı. Bu isimlerden birini vekil olması yanlış olmaz."

Liste hakkındaki nihai öngörüsünü de yazalım Musa Bey’in: "AK Parti, Konya ve ümmet için hayırlı olabilecek bir 14."

AK GENÇLİĞİN BAŞKANI BELLİ OLDU MU?

İl Gençlik Kolları Kongresi'nin gecikmesi Musa Bey’i de rahatsız etmiş durumda. Bizim önceden zikrettiğimiz isimlerden Ahmet Murat Koru'nun asla gündemlerine gelmediğini ifade eden Arat, Gençlik Kolları Genel Başkanı Abdürrahim Boynukalın'ın önerdiği Müjdat Çetin'i de o zamana dek pek tanımadığını ifade etti. Müjdat'ın başkanlığından vazgeçildiği açık. Yerine belirlenecek isim hakkındaki çalışmalar sürüyor. Bu konudaki çalışmaları en kısa sürede tamamlamak konusundaki kararlılıklarını belirtti Musa Bey. Sanırım önümüzdeki 10 gün içinde Gençlik Kolları İl Kongresi gerçekleştirilir.

PARALEL YAPIYLA MÜCADELE VE ŞEHRİN SORUNLARI

Musa Bey’le Paralel Yapı'yla mücadele, şehrin sorunları ile parti ve gazeteciler arasındaki ilişkiler ve diğer konularda da epey konuştuk. Konya Barosu'nda yaşanan sıkıntılara dikkat çeken Arat'tan edindiğimiz izlenimleri de yeri ve zamanı gelince kaleme alırız inşallah. Ama yazmamız gereken bir nokta var ki Musa Bey bunu sarahaten ifade etti: "Belediyelerimiz arasında koordinasyonu sağlayacak, şehrin sorunlarının çözümünde etkin bir pozisyonda olacağız."

"BİN BEŞ YÜZ İŞ ADAMIYLA GÖRÜŞTÜK"

Ereğli yolundaki 35 işyerinin belediyeyle yaşadığı soruna da çözüm arandığını belirtelim geçerken. Şimdiye kadar parti olarak organize ettikleri kahvaltılı toplantılarda Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Akyürek ile bin 500 iş adamını buluşturduklarını işaret eden Arat, bundan sonra da aynı toplantılara şehrin farklı kesimlerinin katılımıyla devam edeceklerini vurguladı.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR