AK Parti Meram'dan açıklama: Herkes...

AK Parti Meram'dan açıklama: Herkes...
AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür, MHP Meram İlçe Teşkilatı'nın "BİZMER" uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 

https://www.pusulahaber.com.tr/mhp-bizmeri-kurdu-474568h.htm

 AK Parti Meram İlçe Başkanı Abdulkadir Özöğür, MHP Meram İlçe Teşkilatı'nın "BİZMER" uygulamasına ilişkin açıklamalarda bulundu. 
Özöğür'ün konuya ilişkin açıklaması şöyle: Belediyelerde kararlarının nasıl ve ne şekil de alınacağı, ihale ve işlemlerinin hangi usullerle yapılacağı başta Belediyeler kanunu olmak üzere mer'i mevzuatta açıkça belirtildiği gibi,Belediye başkanı, belediye meclis üyeleri başta olmak üzere tüm seçilmiş ve atanmış personelin hak ve yetkileri de düzenleme altına alınmıştır.Ülkemiz demokratik bir hukuk devleti olup tüm şahıs, kurum ve kuruluşların bu ilke gereği yetki ve sorumlulukları hukuk sınırları dahilinde belirlenmektedir. Demokrasi ilkesi gereği seçimle ve halk iradesi neticesinde seçilen belediye başkanı ve meclis üyeleri de görevlerini yasal sınırlar içinde hakkıyla yerine getirme gayreti içindedirler. Kullanılan yetkilerin yasal sınırlar dahilinde olması için denetim mekanizmaları mevzuatımızda yer almaktadır.

Seçimle oluşan belediye meclisi, belediye kararlarının alındığı önemli bir kuruludur. Belediye meclisimiz AK Parti ve MHP’li üyelerden oluşmaktadır. Meclise gelen konular şeffaf bir şekilde tartışılmakta ve kararlar MHP’li üyelerin de oylamaya katılımı ile alınmaktadır. Tüm ihale ve işlemler kamuoyu önünde, her türlü denetime tabi ve internet üzerinden halkımıza açık olarak yapıldığı gibi Belediyelerin denetimi; belediye meclisi, İçişleri Bakanlığı ve Sayıştay  tarafından yerine getirilmektedir. Yine hukuk devleti ilkesi gereği idarenin tüm eylem ve işlemleri yargı denetimine tabidir. Bu denetim bağımsız mahkemelerce yapılmakta ayrıca herhangi bir fiilin suç teşkil etmesi halinde cumhuriyet savcılıkları nezdinden soruşturma açılmaktadır. Bunun haricinde hiçbir şahıs, kurum ve kuruluşun belediyeleri hukuki olarak denetleme yetkisi bulunmadığı gibi kamu denetimi yapması da mümkün değildir. Bu husus ayrıca MHP’li meclis üyelerine bir güvensizlik duyulduğu ve görevlerini tam olarak yerine getirmediği yönünde bir algı oluşmasına imkan verecektir.
            15 Temmuz sürecinde ortaya çıkan birlik ve beraberlik ruhunu yaralayıcı, belediyeleri töhmet altında bırakan siyasi açıklamaların kabul edilebilir bir izahı bulunmamaktadır. Başta siyasi partiler olmak üzere herkesin yasal sınır ve sorumlulukları içinde hareket etmesi en büyük dileğimizdir.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.