Ak Parti Mersin Milletvekili Tezcan:

Ak Parti Mersin Milletvekili Tezcan:
"Gerçekleştirilen yatırımlara rağmen Türkiye'yi çok kötü durumda gösterenlerin yaptığı, vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değil"

TBMM (AA) - AK Parti Mersin Milletvekili Yılmaz Tezcan, "Gerçekleştirilen yatırımlara rağmen Türkiye'yi çok kötü durumda gösterenlerin yaptığı, vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değil." dedi.

Tezcan, Mersin Milletvekilleri Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ile birlikte Mecliste düzenlediği basın toplantısında, Mersin'e yönelik yatırımlara ilişkin değerlendirmede bulundu.

Mersin'in yatırım almadığı yönünde yapılan açıklamaların gerçeği yansıtmadığını belirten Tezcan, kentin AK Parti hükümetleri zamanında eğitimden sağlığa, ulaşımdan tarıma, adaletten sanayiye 24 milyar liradan fazla yatırım aldığını söyledi.

Türkiye'nin, koalisyon hükümetleri dönemi ile kıyaslanamayacak derecede iyi bir noktaya ulaştığını ifade eden Tezcan, şunları söyledi:

"Eski Türkiye döneminde vatandaşlar özellikle sağlık alanında hak ettiği hizmeti alamazken şuan sağlık hizmetleri inanılmaz derecede iyi durumda. Gerçekleştirilen yatırımlara rağmen Türkiye'yi çok kötü durumda gösterenlerin yaptığı, vatandaşlarımızın aklıyla dalga geçmekten başka bir şey değil. Bu yapılan açıklamalar vicdana da sığmaz, insaniyete de sığmaz, sağduyuya da sığmaz. 2002'den önce sağlık alanındaki hasta memnuniyet oranı yüzde 39,5 iken bugün bu rakam yüzde 75,4'e ulaşmış vaziyettedir. Bizler rakamlarla konuşuyoruz. Bugünkü sağlık sunumunun ne kadar kaliteli, ne kadar modern şartlarda verildiğini hepimiz biliyoruz. İnsanlar sağlıktaki dönüşümün farkındalığını yakalamış durumdalar."

- "Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm vatandaşlarının yanındadır"

Ali Cumhur Taşkın ve Hacı Özkan ise ulaşım, eğitim ve sanayi alanında gerçekleştirilen yatırımlar ve devam eden projelere ilişkin açıklamalarda bulundu.

Bir gazetecinin, Malatya'da bazı Alevi kökenli vatandaşların evlerinin işaretlendiği yönünde iddiaların bulunduğunu belirtmesi üzerine Yılmaz Tezcan, durumun provakasyondan başka bir şey olamadığını söyledi.

Türkiye'nin tüm kültürler ile iç içe yaşadığını anımsatan Tezcan, "Biz bu durumu daha önce de yaşadık. Biz bu provakasyonlara gelmeyeceğiz. Alevi vatandaşlarımızı sağduyuya davet ederek devlete güvenmeye çağırıyorum. Türkiye Cumhuriyeti devleti tüm vatandaşlarının yanındadır." ifadelerini kullandı.



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.