Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK Parti-MHP yakınlaşmasının Konya örneği…

AK Parti-MHP yakınlaşmasının Konya örneği…

Yine gaza gelip farklı dallara konuyoruz ve kendi yerelliğimizi ihmal ediyoruz değil mi? Birkaç gündür kendilerini ihmal ettiğimiz okurlarımızdan özür dileyerek yine kendi küçük dünyamıza dönüyoruz.

ÖNCE MEDAŞ’A TEŞEKKÜR

Pazar günü bir okurumuzun bizimle paylaştığı ve bir aracın çarpması sonucu Erenköy Belediye Otobüs Hareket Şefliğinin karşısındaki sıkıntılı elektrik direğinin fotoğraflarını sizlerle paylaşmıştık. İşte MEDAŞ’ın duyarlı ve çalışkan isimleri pazartesi günü burada çalışmaya başlamışlar ve salı günü direği yenilemişler. Yine bu bölgeden dahası direğin karşısında bulunan Otobüs Hareket Şefliğindeki duyarlı belediye çalışanlarından bu bilgiyi aldık.

Bölge insanları ve okurlarımız adına MEDAŞ’a teşekkür ederiz.

DİREK DEMİŞKEN!!!

Bizim sıkı mı sıkı takipçimiz fahri muhabirimiz Mustafa abimiz önce hafta başında şu fotoğrafı gönderdi

foto-1-265.jpg

Yer Cumhuriyet Mahallesi Eyüp Sultan Caddesi Sevda yolu sokak başı imiş. Mustafa abimizin dediğine göre bu direk on seneyi aşkın süredir burada duruyormuş. Üstüne üstelik altını da çimlendirmişiz. Bu vesile ile yetkililere bir iletelim istedik.

BELEDİYE BAŞKANLARINDAN BİR RİCAMIZ OLACAK

Merkez de dahil bütün Belediye Başkanlarından vatandaşlarımız adına bir ricamız olacak. Ve bakın bu rica gerçekten hepimizin sağlığı ile direk ilgili. Hani cadde sokaklarda bazı esnaflarımız dükkanlarının ofislerinin önleri güzel görünsün diye normal taşlardan ya da kaplamalardan değil de bembeyaz fayansları döşüyorlar ya.

Bunlar kuru pırıl pırıl güneşli mevsimlerde hoş görünüyor. Temiz görünüyor. Ama bu şehrin 10 ayı soğuk yağışlı ve ıslak geçer değil mi? Kar, buz, don da işin cabası. Bu yıl olduğu gibi. O sıcak havalarda da esnaf günde üç defa dükkanının önünü sular.

Sonuçta buralardan geçerken çok dikkatli geçmek zorundasınız. Her an ayağınız kayar, dengeniz bozulabilir ve düşersiniz. Yaşlısı, genci, bayanı, erkeği bir yerlerini kırar ya da sakat kalırsınız. Bu kış bunun örnekleri yaşandı.

Bizde küçük bir liste oluştu. Zaferinden Nalçacı caddesine kadar hangi işyerinin önü beyaz fayans ile kaplı hangi vatandaşımız hâlâ o kırık sonrası topallıyor bizde yazılı. İsteyen Belediye Başkanına hemen bir liste hatta iş yerlerinin listesi ile verebiliriz.

Şimdi Başkanlardan yetkililerden ricamız var. Bizler biliyoruz ki Başkanlarımız ve çalışanlar bizlere en iyi hizmeti en yüksek seviyede verebilmek için kılı kırk yarıyorlar. Gelin bu işe de bir kulak verin ve bundan sonra yürümeye elverişle olmayan bu keyfi kaplama ya da uygulamaya izin vermeyin.

Biz tüm Başkan ve yöneticilerimize vatandaşlarımız adına şimdiden teşekkür ederiz.

HANÇERLİ BAŞKAN KÜLTÜREL ÇALIŞMALARI

BİZLERLE PAYLAŞMAYA BAŞLADI

Karatay Belediye Başkanı Sayın Mehmet Hançerli Bey kendine has özelliği olan bir yerel siyasetçidir. Hani her yiğidin bir yoğurt yemesi vardır ya, Hançerli Başkan tam buna göredir. O alışa geldiğimiz Başkanlardan değildir. Sevdiğini de bilemezsiniz sövdüğünü de. Başkan gibi Karatay tamamen kendine özgü bir çalışma içerisindedir. Dün sabah Karatay Belediyesi Basın Müdürü Mehmet Büyükkapancı abimiz elinde bir poşet ile çıka geldi.

foto-2-229.jpgkahvelerimizi yudumlarken belediyenin iki yeni çalışması “Örnek Sosyal Projeler” ve “Yatırım Çalışmaları” isimli iki kitabı gösterdi. Çok açık ve net ifade etmeliyiz ki Karatay tarihi ve kültürü ile Konya’nın madeni. Demek ki Hançerli Başkan bu konuya da el attı. Bu vesile ile Başkan’a teşekkür ediyoruz.

EREĞLİ BELEDİYESİNDEN GELEN HABER İLE ŞAŞIRDIK AMA MUTLU OLDUK

Ereğli siyasi yapısı ve etnik kimliği ile bölgemizin ve şehrimizsin en renkli ilçelerinden birisidir. Hatta her an her siyasi dönemde il olacağız diyen ilçelerimizin başında gelir. Neyse iki gün önce idi. Ereğli’den bir haber geldi.

Ereğli Belediye Başkanı dahası AK Partili Belediye MHP’nin efsane merhum lideri Alparslan Türkeş’in adını taşıyan Türkeş Bulvarına dört dörtlük bir bakım yapmış.

Şimdi daha iyi anlatabildik mi AK Parti-MHP yakınlaşmasını ve referandumdan sonra olacak AK Parti-MHP diyaloğunu.

Hadi biz fazla derinlere inmeden Ereğli Belediye Başkanını ve çalışanlarını bu örnek çalışmalarından dolayı kutlayalım ve teşekkür edelim.

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Olumsuzlukları hoş görmek ne iyidir. Zira bütün ırmaklara su veren deniz bile her çöpü başının üstünde taşır, ama deniz bu kereminden dolayı eksilmez. Zaten sevgi ve hoşgörü insanlıktır

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Siyasiler hele hele yerel siyasetçiler düğünde, cenazede vatandaş ile her an karşı karşıya gelebileceklerini unutmayıp bizleri kandırmadıkları zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR