'Ak Parti Milletle Birlikte Meydanı Vatan Hainlerine Bırakmadı'

'Ak Parti Milletle Birlikte Meydanı Vatan Hainlerine Bırakmadı'
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım, "Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak." dedi

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, AK Parti'nin kuruluşunun 15. yıl dönümü dolayısıyla parti genel merkezi önünde düzenlenen programda partililere hitap etti.

AK Parti'nin Kurucu Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, partinin kurulduğu gün "Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak" dediğini hatırlatan Yıldırım, "Bu sözün üzerinden 15 yıl geçti. 15 Temmuz'da hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak." dedi.

2002 Kasım seçimlerine giderken "Tek başına, iş başına" dediklerini belirten Yıldırım, şöyle konuştu:

"Genel başkanının bile milletvekili olması engellenen bir parti olarak ilk seçimimizden zaferle çıktık. O gün bugün milletin artan güvenine hep mazhar olduk. 'Her şey Türkiye için' dedik ve her şeyi Türkiye için yaptık. Ülkenin tıkanmış damarlarını bir bir aştık. 'İnsanı yaşat ki devlet yaşasın' ilkesiyle hareket ettik. 'Devlet millete aittir' dedik, devletle milleti buluşturduk, kucaklaştırdık. Diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir derin yapı, hiçbir vesayet odağı, hiçbir terör örgütünü tanımadık. Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik.

-"79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik"


Partinin kuruluşundan itibaren etnik, bölgesel ve dini milliyetçiliğe, her türlü ayrımcılığa net bir şekilde karşı durduğunu, her bölgeyi, her kesimi kucaklayan bir Türkiye partisi olduklarını vurgulayan Yıldırım, şunları söyledi:

"O yüzden AK Parti milletin sesi, Türkiye'nin partisidir. AK Parti milletin ta kendisidir. 'Her şey Türkiye için' demiştik yolun başında. Bugün de derdimiz, davamız Türkiye'dir. Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Bütün toplumu, 79 milyonu kucaklayan bir siyaset benimsedik. Siyasete itibar kazandıran AK Parti, hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye'nin ufkunu açmıştır. Geleneğin mirasını koruyarak aile ve toplumun bütünleşmesine önem veren icraatlarıyla, geçmişini inkar etmeden geleceğini inşa eden partinin adı AK Parti'dir."

-"Darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti"


Krizleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak halkın karşısına çıktıklarına dikkati çeken Yıldırım, şöyle konuştu:

"İhanet çetelerine, terör örgütlerine, kısacası milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah'ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez. Bugün düne göre daha güçlüyüz. Bugün, nice nice krizleri, tuzakları, ihanetleri, vesayetleri geride bırakmış bir parti olarak karşınızdayız. Gezi kalkışmasından 17-25 Aralık darbe girişimine, 6-7 Ekim vahşetinden çukur siyasetine kadar birçok hain girişimi başarıyla püskürttük. Son olarak 15 Temmuz'da milletle birlikte dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti."

-"AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı"


Her türlü saldırı ve ihanetin, AK Parti'nin kararlılığını daha da artıracağını vurgulayan Yıldırım, şunları kaydetti:

"Bu ülkenin ve bu milletin birliğine saldırıyorlar, kazanımlarımızı yok etmek, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. Herkes iyi bilsin ki sessiz devrimlerin partisi AK Parti, milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla da bırakmayacak. Gazi Mustafa Kemal'in işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşma kararlılığımızı ve AK Parti'mizin 2023 hedeflerini asla ve asla engelleyemeyecekler. Yapılan saldırılar ve ihanetler, tam aksine azmimizi, kararlılığımızı daha da artıracak."

-"Terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız"


FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracaklarını ifade eden Başbakan Yıldırım, "Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Çok daha gelişmiş bir demokrasi ve hukuk devleti olarak yürüyüşümüzü sürdüreceğiz." dedi.

"Sorunlarımızı torunlarımıza bırakmayacağız"


Gelecek nesillere, darbelerin konuşulmadığı bir Türkiye emanet edeceklerine işaret eden Yıldırım, "Sorunlarımızı torunlarımıza havale etmeyeceğiz. Gelecek kuşaklar rahat etsin diye uykusuz kalacak, 24 saat her alanda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Darbelerin konuşulmadığı bir Türkiye'yi gelecek nesillere emanet edeceğiz." die konuştu.

-"Küçük dünyalarında debelenip dursunlar"


15 yıllık bu meşakkatli ve başarılarla dolu dönemin sonunda geleceğe daha büyük güvenle yürüdüklerini bildiren Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Hain şer odakları, bizi geleceğe doğru kutlu yürüyüşümüzden alıkoyamadı, asla alıkoyamayacak. Hain FETÖ örgütü ve bölücü örgütler, küçük dünyalarında debelenip dursunlar. Biz Türkiye olarak, AK Parti olarak bakışlarımızı bir an olsun ufuklardan çevirmeyeceğiz."


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.