Ak Parti Milletvekili Günay'ın Tülomsaş'ı Ziyareti

Ak Parti Milletvekili Günay'ın Tülomsaş'ı Ziyareti
ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'yi (TÜLOMSAŞ) ziyaret etti.Günay'ın ofisinden yapılan...

ESKİŞEHİR (AA) - AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, Türkiye Lokomotif ve Motor Sanayi AŞ'yi (TÜLOMSAŞ) ziyaret etti.

Günay'ın ofisinden yapılan açıklamaya göre, TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı ve yönetim ekibiyle bir araya gelen Günay, TÜLOMSAŞ'ın faaliyetleri, kapasite durumu ve gelecek planları hakkında bilgi aldı.

Günay, daha sonra TÜLOMSAŞ'daki motor fabrikasında çalışanlarla tanıştı, tezgahlarının başında bilgi aldı.

Motor Fabrikası müdürünün kadın olmasının gurur verici olduğunu vurgulan Günay, fabrika müdürü Nurten Dereoğlu'na başarılar diledi.

TÜLOMSAŞ'ın Van Gölü'ndeki feribotların motorlarını, lokomotif motorlarını ürettiğini anımsatan Günay'ın, şunları söylediği kaydedildi.

"Bin beygir gücünde motorlar ve elektrikli motorlar üretebiliyor. Deneyim ve donanım var. Ayrıca kapasite de var. Haftada 10 lokomotif revizyonu hedefliyorlar. 8 yeni lokomotif üretebiliyorlar. Bu kapasite açısında çok önemli bir gösterge. Motorların yerlilik oranları yüzde 85. Hedef çok kısa zamanda yüzde 100 yerlilik oranına ulaşma, ithalatta bağımlılığı tamamen kaldıracak bir süreç içindeyiz.

Bu süreçte TÜLOMSAŞ' a büyük görev ve sorumluluk düşüyor. Üretim, dizayn ve sertifikasyon anlamında bir ortaklık ile milli tankın üretiminde Eskişehir'in ön planda olacağını düşünüyorum. Bu proje için gerekli tecrübe, teknoloji, bilgi birikimi, her şey Eskişehir'de var. Ben elimden gelen desteği veriyorum, vereceğim. Eskişehir, Altay tankımızın üretimine taliptir."

Konuşmanın ardından Günay, işçilerle birlikte öğle yemeği yedi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.