Uğur Özteke

Uğur Özteke

Ak Parti reklamındaki Konyaspor!

Ak Parti reklamındaki Konyaspor!

Bizleri, yani basın mensuplarını, yayın organlarını herkes küfretmedikçe saygı kuralları içerisinde eleştirebilirler. Aslında bu birlikte yaşıyor olmamızın hele hele Konya’da isek hoşgörü şehrinin insanları olmamızın bir gereği olsa diye düşünüyoruz.

Mesela 365 gün yerel köşe yazısı yazan Türkiye’deki belki de tek gazeteci olmanın mutluluğu içerisinde zaman zaman öyle eleştiriler alıyoruz ki “Acaba biz gerçekten bunu mu yazdık?” diye yayımlanan yazımızı dönüyor bir daha okuyoruz.

Ancak “Müşteri her zaman haklıdır” gerçeği içerisinde hakaret kelimelerini çıkartıp her türlü eleştiriye yer veriyoruz.

Ha bu arada bizim göremediğimiz ya da hatalı olduğumuz yerlerden de bu eleştiriler çerçevesinde kendimize ders çıkartıyoruz.

…………………………………………..

İşte okurumuz Cavit Bey adını soyadı telefon numarasını dahi vererek bizimle aşağıdaki düşüncelerini paylaşmış.

Açıkça söyleyeyim ki biz bu reklamı izlemedik. Reklamın içeriği nedir? Bilmiyoruz. Cavit Bey’in yazdıkları üzerine internetten biraz araştırma yapmaya çalıştım ama pek bir şey anlayamadım.

Şimdi izninizle önce okurumuzun söz konusu reklam ile ilgili düşüncelerini sözlerle paylaşalım;      

“Merhaba Uğur Bey,

Öncelikle yerel yazılarınızı ilgiyle takip etmekteyim. Aşağıdaki konu hakkındaki düşünceleriniz köşenizde yer bulur mu?

KONYASPOR Kulübü derneğini, Konya adına temsil eden ilgililer,

Bilindiği gibi Türkiye’deki futbol kulüpleri dernek statüsünde olup herhangi bir kişi veya kuruma ait değildir.

Son zamanlarda Ak Parti reklamlarına siyasi olarak KONYASPOR kulübünün kullanılmasına nasıl izin verildiğini öğrenmek istiyorum.

Bu reklam karşılığında ne kadar sponsorluk geliri elde edildi?

Topluma mal olmuş bir derneği siyasi bir partiye hangi mantıkla kullanmasına izin verdiniz. Unutmayın siyasi tercihler gelip geçicidir ancak bazı değerler kaybolmaz. Başka bir siyasi görüş bundan sonra ne diye Konyaspor’u desteleyecek niye maçlara gidecek?

Siyaset uğruna bazı değerleri ucuz siyasi polemiklere kurban etme hakkını Konyaspor taraftarı veya kongresi yetki mi verdi sizlere?

Bundan sonra Konyaspor ibaresinin yanına bir de Ak Parti eklerseniz görevinizi tam yapmış olursunuz.

Ayrıca bir Konyalı olarak T.C. Cumhuriyet Savcılığı’na da suç duyurusunda bulunacağımı, ayrıca bilgi edinme kapsamında Ak Parti reklamı karşılığında ne kadar bedel aldığınızı, KONYA basını aracılığıyla halkımıza bildirmeniz sanırım toplumsal sorumluluğunuz gereğidir.

Saygılarımla”…

…………………….

Söz konusu reklamla ilgili değil ama spor ve siyaset ile ilgili günümüzün genel bir değerlendirmesini kısaca ifade etmek istiyoruz. Ama bunun bugün ile yani iktidar ile muhalefet bir alakası yok. Acı ama gerçek. “Siyasetsiz spor olmuyor. İktidarın desteklemediği hiçbir yönetim göreve gelemiyor. İktidarın desteğini alan yönetimler iktidarla uyum içerisinde olmadıkları takdirde asla başarılı olamıyorlar. Başarılı olmak şöyle dursun yaşayamıyorlar bile”…

İktidar demek… Güç demek, para demek, başarı demek var, olmak demek”…

Katılsak da, katılmasak da bu iş böyle.

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Düşünmek ve söylemek kolay, fakat yaşamak, hele başarı ile sonuçlandırmak çok zordur. 

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Objektif olmayı başarabildiğimiz zaman ADAM oluruz   

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR