Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı

Ak Parti Tbmm Grup Toplantısı
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (2)"Biz FETÖ'yü vatanımızdan söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatanında rahatça faaliyetlerini sürdürüyor"- "17-25 Aralık tuzağı başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular"-

TBMM (AA) - Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz FETÖ'yü vatanımızdan söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatanında rahatça faaliyetlerini sürdürüyor." dedi.

Erdoğan, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada, 17-25 Aralık'ta, hukuk kisvesi altında ülke tarihinin en büyük tuzaklarından birisinin kurulduğunu söyledi.

"Bizim dik duruşumuz ve milletimizin feraseti sayesinde bu tuzak başarısız olunca aynı tezgahı götürdüler Amerika'da kurdular." ifadesini kullanan Erdoğan, "Birileri hala FETÖ'nün ağzıyla bizi itham etmeyi sürdürüyorsa, sebebi ancak aynı tuzakta onlara verilen rolü oynamaktır." diye konuştu.

Ana muhalefet partisinin, kendi resmi raporunda, bölücü terör örgütünün eylemlerini "halkın PKK ile iktidar arasında sıkışması" olarak tarif edebiliyorsa, bunun "üstlenilmiş bir misyonun itirafı" olduğuna dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

"Aynı çevreler, hepimizin gözü önünde yaşanan 15 Temmuz ihanetine hala 'tiyatro' hala 'kontrolü darbe' diyebiliyorsa, bu sözü onlara kimlerin söylettiğine bakmak gerekir. Bunların NATO'da yaşanan şahsım ve Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk ile ilgili skandal üzerine ilk defa mili bir tavır gösterebilecekleri ümidine kapılmıştık. Maalesef aradan üç gün geçmeden gerçek tıynetleri ortaya çıktı ve bu hadiseyi de tıpkı 15 Temmuz gibi 'tezgah' diye yaftalamaya başladılar."

Bugün Türkiye'yi dünyada sıkıntıya sokan ne kadar hadise varsa hepsinin arkasında ya FETÖ ya PKK ya da bu örneklerdeki "kifayetsiz muhterislerin" parmağının bulunduğunu vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Biz FETÖ'yü vatanımızdan söküp attık ama görüyoruz ki bu örgüt kendi ana vatanında rahatça faaliyetlerini sürdürüyor. Aynı şekilde PKK alelade bir terör örgütü olmaktan çıkıp Türkiye'ye saldırmak isteyen herkesin kullanımına açık bir pislik yuvasına dönüşmüştür." değerlendirmesinde bulundu.

- "Ya bir yol bulacağız ya da bir yol yapacağız"

Kendilerinin gerçek düşmanla baş edebileceğini belirten Erdoğan, bu konuda da hiç bir sıkıntılarının olmadığına işaret etti.

Erdoğan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bize asıl can acıtıcı darbeler düşmanlarımızdan değil onlarla birlikte hareket eden ve zahirde bizden görünen alçaklardan geliyor. Meşhur sözdür: Ağaca balta vurmuşlar 'sapı bendendir' demiş. Devletimize ve milletimize yönelik saldırıların çoğunun gerisinde ya teşvik edici ya da kullanılan olarak bir şekilde ülkemizle bağlantılı çevreleri görmekten üzüntü duyuyoruz. Ama Türkiye bunlara rağmen, bunları da ezip geçerek hedeflerine varabilecek güçtedir. Çünkü bizim bir amacımız var: Şimdilik kızıl elmamız, ülkemizi 2023 hedeflerine ulaştırarak dünyanın en büyük on ekonomisinden biri haline gelmektir. Böylece istiklalimize ve istikbalimize çok daha sıkı bir şekilde sahip çıkma fırsatı elde edebileceğimize inanıyorum."

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hedefe ulaşmak için ya bir yol bulacaklarını ya da bir yol yapacaklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bizim önümüzü kapatmak isteyenlere en güzel cevabı ise yeni yöntemler yeni imkanlar keşfederek vereceğiz. Çünkü biz bir defa 'durmak yok yola devam' dedik. Milletimize bu şekilde söz verdik. İnşallah bu sözümüzden dönmeyeceğiz.

Ne diyor şair: 'Kalk yiğidim, yine dağ başını duman aldı. Parçalandı bir kıtanın toprakları, aslan payını aslan olmayan aldı. Dağları, taşları, akar sularıyla, şu tanıdık toprakta. Bir büyük dünya parçası Fatihini aramakta.'

Türkiye, Fatih'ini arayan coğrafyamızda, gerektiğinde yüreği ve bileğiyle; gerektiğinde şefkati ve merhametiyle tarihinin ve kaderinin kendisine yüklediği sorumlulukları yerine getirmeyi sürdürecektir, hiç endişeniz olmasın."

(Sürecek)



Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.