AK Parti'de 2. Olağanüstü Büyük Kongre hazırlıkları

AK Parti'de 2. Olağanüstü Büyük Kongre hazırlıkları
AK Parti, genel başkan adayını belirlemek için pazartesi günü teşkilata, salı günü de milletvekillerine yönelik temayül yoklaması yapacak

ANKARA (AA) - İLHAN TOPRAK - HATİCE ÖZDEMİR - AK Parti, 2. Olağanüstü Büyük Kongresi öncesinde genel başkan adayını il ve belediye başkanları ile parti yönetimi ve milletvekillerine soracak.

AK Parti, 22 Mayıs'ta yapılacak Olağanüstü Büyük Kongre öncesi bir taraftan kongre hazırlıklarını sürdürürken bir taraftan da genel başkan adayını belirlemek için yetkili kurullarıyla istişarede bulunacak.

Bu çerçevede, pazartesi günü parti genel merkezinde yapılacak Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında, TBMM Grup yönetimi, il ve belediye başkanları, kadın ve gençlik kolları başkanları ve partinin yetkili kurullarıyla istişare gerçekleştirilecek.

Toplantıda, teşkilat üyelerine kongrede genel başkan olarak kimi görmek istedikleri sorulacak ve her üyeden tek bir isim belirtmeleri istenecek.

AK Parti'nin ikinci temayül yoklaması ise salı günü milletvekillerinin katılımıyla gerçekleştirilecek. Parti genel merkezinde toplanacak olan parti grubuna da genel başkan olarak kimi görmek istedikleri sorulacak.

- Aday gelecek hafta sonuna doğru açıklanacak

Partiyi 2. Olağanüstü Büyük Kongre'ye hazırlayan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı koordinatörlüğündeki üst kurul, temayül yoklamalarını değerlendirecek ve önümüzdeki hafta sonuna doğru genel başkan adayını açıklayacak.

Öte yandan kongre güvenliği için de çalışmalar masaya yatırıldı. Ankara Arena Spor Salonu'nda 22 Mayıs'ta yapılacak kongrede görev alacak 3 bin polise yaka kartı dağıtılacağı öğrenildi.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.