AK Parti'de Genel Başkan adayı için temayül yoklamaları başladı

AK Parti'de Genel Başkan adayı için temayül yoklamaları başladı
AK Parti’de, Olağanüstü Büyük Kongre kararının alınmasının ardından, genel başkan adayının belirlenmesine yönelik temayül yoklamaları başladı

AK Parti’de, Olağanüstü Büyük Kongre kararının alınmasının ardından, genel başkan adayının belirlenmesine yönelik temayül yoklamaları başladı. Yarın da devam edecek temayül yoklamalarıyla 813 partilinin kanaatinin alınması planlanıyor.

Genel Merkez Konferans Salonu'nda gerçekleştirilen temayül yoklamasına, yönetici pozisyonundaki teşkilat mensupları, il belediye başkanları, il genel meclisi başkanları ve büyükşehir belediye meclislerinin başkanvekilleri katılıyor.

AK Parti 2. Olağanüstü Büyük Kongre Tertip Komitesi Üst Kurul Başkanı ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Ataş'ın başkanlık yaptığı temayül komisyonunda, TBMM’yi temsilen Grup Başkanvekilleri adına Nurettin Canikli, Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki ile Genel Merkez Kadın ve Gençlik Kolları başkanları yer alıyor.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, parti genel merkezi önünde gazetecilere yaptığı açıklamada, temayül yoklamalarının başladığını, genel başkan adayının kim olacağının partinin yetkili organlarına, milletvekillerine ve il başkanlarına sorulacağını söyledi.

"Genel başkan adayını kim açıklayacak?" sorusu üzerine Eker, partinin siyasi ve hukuk işleri başkanı ve teşkilat başkanının olduğunu, uygun görülen bir kişinin bu konuda açıklama yapacağını belirtti.

"AK Parti her zaman güçlü bir irade ortaya koymuştur"
Temayül yoklaması için parti genel merkezine gelen AK Parti Diyarbakır İl Başkanı Muhammed Akar ise partinin istişareye önem verdiğini, rutin çalışmaların devam ettiğini dile getirdi.

"Bizim için önemli olan partimizin bugün her zamankinden çok daha fazla birlik bütünlük ruhu içinde olması ve bu süreçten çok güçlü şekilde tekrar yoluna devam etmesidir." diyen Aker, AK Parti'nin geçmişine bakıldığında, birlik beraberlik ruhu içinde birçok şeyi başardığını, bu süreçten de güçlü bir şekilde çıkacağını aktardı.

Akar, "AK Parti'de bu döneme atfen bir güçsüzlük mü söz konusuydu?" sorusu üzerine, "Hayır, AK Parti her zaman güçlü bir irade ortaya koymuştur." dedi.

Temayül yoklamalarına yarın, Genel Merkez Kurucular Kurulu, Merkez Karar Yönetim Kurulu, Merkez Disiplin Kurulu, Merkez Demokrasi Hakem Kurulu ve Siyasi Etik Erdem Kurulu üyeleri ve şu anda aktif olan 26. Dönem milletvekilleriyle devam edilecek. Temayül yoklamalarıyla 813 partilinin görüşünün alınması planlanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.