Ak Parti'de Görev Değişimi

Ak Parti'de Görev Değişimi
AK Parti Genel Sekreterliğine atanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, görevini Harun Karacan'a devretti- Şahin: "Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve hukuki statüsüne yaraşmayan, uygun olmayan, bununla bağdaşmayan gelişmeleri hep birl

ANKARA (AA) - AK Parti Genel Sekreterliğine atanan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Fatih Şahin, görevini Harun Karacan'a devretti.

Şahin, AK Parti Genel Sekreterliğine getirilmesinin ardından boşalan sivil toplum ve halkla ilişkiler başkanlığından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini parti genel merkezindeki törenle Karacan'a teslim etti.

Görev değişiminin AK Parti'ye ülkeye ve demokrasiye hayırlı olması temennisinde bulunan Şahin, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı görevini 11 ay yaptığını anımsattı.

Bu sürecin verimli geçtiğini dile getiren Şahin, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerine yönelik çalışmaların karşılığını bulduğunu söyledi. Sivil toplum kuruluşlarıyla, vakıflarla, derneklerle, odalarla defalarca bir araya geldiklerini belirten Şahin, görevi devraldıklarındaki güzel ilişkileri biraz daha güçlendirdiklerini ifade etti.

Şahin, Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığının parti içindeki çalışma alanı en geniş birimlerin arasında yer aldığına işaret ederek, "Bu konuda tecrübesi, birikimi yadsınamaz olan Harun Karacan başkanımızın bu çalışmaları bir merhale daha ileri taşıyacağına canı gönülden inanıyorum. Halkımızın taleplerinin, arzularının, isteklerinin toplandığı ve bir politikaya dönüştürüldüğü bir birim aynı zamanda Sivil Toplum ve Halkla İlişkiler Başkanlığı. O manada AK Parti hizmet lokomotifinin en önemli kompartımanlarından bir tanesi. Bundan sonra da öyle olmaya devam edecektir" diye konuştu.

Mağdur ve mazlum milletlerin umudu olmanın bilinciyle çok çalışmanın önemine değinen Şahin, şunları kaydetti:

"Bugünlerde Kudüs ve Mescid-i Aksa'daki gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Kudüs'ün ve Mescid-i Aksa'nın kutsiyetine ve hukuki statüsüne yaraşmayan, uygun olmayan, bununla bağdaşmayan gelişmeleri hep birlikte takip ediyoruz. Kudüs için, Mescid-i Aksa için hep birlikte çok daha güçlü bir şekilde çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Bu görev değişimleri yeni bir heyecan, aşk için birer vesiledir. Bu devir-teslimin de AK Parti hizmet kervanında yeni bir heyecana, dinamizme vesile olmasını ümit ve temenni ediyorum. AK Parti herhangi bir grubun, bölgenin, kesimin, mezhebin, meşrebin, etnisitenin partisi değil. AK Parti 80 milyonun, doğusu, batısı, kuzeyi, güneyiyle bütün inanç gruplarının, etnik grupların partisi. Hatta AK Parti dünya mazlumlarının, mağdurlarının, İslam ümmetinin partisi. Bu bilinçle, şuurla 15 yıl nasıl çalıştıysak bundan sonra da bize tevdi edilen görevler vesilesiyle de durmadan, yorulmadan koşmaya, çalışmaya devam edeceğiz."

- AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Karacan

AK Parti Genel Başkan Yardımcılığı görevini devralan Harun Karacan da törene katılarak kendisini yalnız bırakmayanlara teşekkür etti.

Yeni görevine atanmaktan duyduğu gurur ve mutluluğu ifade eden Karacan, "Sivil toplumun demokrasinin temeli olduğunu bilen birisi olarak sorumluluğunu aldığım bu kutsal ve özel görevin yüksek bilincinde olduğumu da belirtmek isterim. Bizler büyük bir davanın içindeyiz. Makamlar ve mevkiler ise gelip geçicidir. Bizim ister makamda olalım ister olmayalım verdiğimiz mücadele de çizgimiz de duruşumuz da değişmez. Bizim için asıl olan davadır" diye konuştu.

Konuşmaların ardından Şahin yeni görevinde başarı dilediği Karacan'a çiçek verdi. Karacan da genel sekreterlik görevinde başarı dilediği Şahin'e ağaç işçiliğinden oluşan tablo ile çiçek sundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.