AK Parti'de kongre heyecanı

AK Parti'de kongre heyecanı
Türkiye'yi yaklaşık 14 yıldır kesintisiz yöneten AK Parti'nin 2. Olağanüstü Büyük Kongresi'nde 3. genel başkan seçilecek

 Türkiye'nin son 14 yılına damga vuran ve bugüne kadar bir olağanüstü, 5 olağan büyük kongre gerçekleştiren AK Parti'de, 2. Olağanüstü Büyük Kongre, yarın Arena Spor Salonu'nda yapılacak.

AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun 5 Mayıs'ta 2. Olağanüstü Büyük Kongre çağrısı üzerine partide başlatılan çalışmalar tamamlanırken kongrenin yapılacağı salonda da hazırlıklar son aşamaya geldi.

Kongre için bastırılan 6 bin davetiye, Mısır, İsrail, Bangladeş, Suriye ve Rusya hariç yurt içindeki büyükelçilere, misyon şeflerine, tüm sivil toplum örgütlerine, sendikalara, HDP hariç siyasi partilere gönderildi. Zaman darlığı nedeniyle yurt dışından herhangi bir misafir davet edilmedi.

11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile partinin kuruluşundan bu yana görev yapan il başkanları, 22, 23, 24 ve 25. dönem milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları da kongreye davet edildi. Yaklaşık 50 bin teşkilat üyesinin de kongreye katılması bekleniyor.

Yıldırım, 3. genel başkan olacak
Bin 470 delegenin oy kullanacağı kongrede, önce Başbakan Davutoğlu, ardından genel başkan adayı Binali Yıldırım konuşma yapacak ve daha sonra seçimlere geçilecek. Genel başkan adayı ve partinin diğer yönetim organları olmak üzere iki tur şeklinde gerçekleştirilecek oylamanın, saat 16.00 sularında tamamlanması planlanıyor.

Kongrede, parti kademelerinde görev yapan yönetici pozisyonundaki 800'e yakın kişiyle gerçekleştirilen istişare sonucunda teşkilat tarafından tek aday gösterilen Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Yıldırım'ın, 27 Ağustos 2014'ten bu yana, 20 ay 25 gündür AK Parti Genel Başkanlığını sürdüren Davutoğlu'ndan görevi devralması ve AK Parti'nin 3. genel başkanı olması bekleniyor.

Salondaki hazırlıklar
Arena Spor Salonu'na partide genel başkanlık yapmış Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve 3. genel başkan adayı Binali Yıldırım'ın fotoğrafları ile kongrenin ana teması olan "Kutlu yürüyüşe devam" ve "Durmadan 100 yıla", "Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet" yazılı pankartlar asıldı.

Kongre için geniş güvenlik önlemleri alındı.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.