Murat Güzel

Murat Güzel

AK Parti’de kongre kulisleri

AK Parti’de kongre kulisleri

AK Parti İl Kongresi dolayısıyla AK Parti içinde süren kulislerle ilgili geçtiğimiz hafta yazdığımız yazıya birçok tepki geldi.

Bu hafta boyunca bu meseleleri derinliğine yazmak lazım geldiğini edindim gelen tepkilerden.

Ama öncelikle yine geçen hafta Denizli’de AK Parti Teşkilatlardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Süleyman Soylu’nun katılımıyla yapılan ilçe başkanları toplantısında alınan kararları aktarmalıyım.

Kongre takvimiyle ilgili yapılan bu toplantıda illerdeki kongrelerin 22 Kasım-22 Şubat tarihleri arasında yapılması öngörüldü.

Bütün kongrelere tek liste ile gidilmesi de ilke kararı olarak benimsendi.

Toplantıya Konya ilçe başkanlarının yanısıra AK Parti Konya Milletvekili Ayşe Türkmenoğlu’nun da katıldığını biliyoruz.

Bu temel bilgiyi aktardıktan sonra geçen haftaki yazımızda bahsettiğimiz cepheleşmeye dair AK Parti Konya Milletvekili Hüseyin Üzülmez’in yaptığı eleştiriyi de aktarmam bir hakşinaslık olacak.

Telefonla konuştuğumuz Üzülmez, kendisinin hiçbir klik içinde yer almadığını, yani ne Ahmet Sorgun’la ne de Tahir Akyürek’le her halükarda bir arada olmayacağını söyledi.

“Ben kişilerin değil, ilkelerin yanındayım. Partimin çıkarı haricinde bir klikleşmenin içinde olmam” dedi.

Madem vekilimizle telefonda konuşuyorduk, şu baro meselesini sormadan da edemezdim.

Avukat olmadığı, baro işleriyle şimdiye dek hiç ilgilenmediği için bu meseleyi bilmediğini kaydeden Üzülmez, “Konuyu Kerim’e sordum. ‘Murat Güzel ile Ahmet Şükrü Kılıç ortalığı karıştırıyor’ dedi. Birlik Grubu adı altında çıkarılan listede paralel bazı isimlerin de olduğunu söyledi.  Ben partimin görevlendirdiği konulara baktığım için bu meseleyle ilgili herhangi bir şey yapmam söz konusu değil” dedi.

Bu noktada kendisine her ne kadar parti aracılığıyla ‘milletvekili’ seçilmişse de “milletin vekili” olduğunu ve “milletin öz savunması” mesabesinde olan bu ‘malum yapı’ konusunda da başta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Ahmet Davutoğlu olmak üzere, bizzat millet tarafından görevlendirildiklerini, kimsenin bu konuda yan çizemeyeceğini kendisine hatırlattık; elbette bu milletin sıradan bir ferdi olarak söyledik söyleyeceğimizi.

Bu konuya bu hafta içinde tekrar dönmeyi planladığım için, kongre konusuna geçelim.

Yazımıza gelen tepkilerden önemsediğim bir başkası da bizzat teşkilat mensuplarından geldi.

Ahmet Sorgun’un milletvekili adayı olmayı düşünmesi dolayısıyla il başkanlığına tekrar aday olmayacağını öngörenler bazı isimler attılar ortaya.

Cepheleşmede ortaya atılan bu isimleri de yarın yazıma konu edeceğim.

Ancak bir yanda Kerim Özkul-Uğur İbrahim Altay, diğer yanda Ahmet Sorgun-Tahir Akyürek şeklinde kurulan denklemde de düzeltilmesi gereken birçok yön var elbette. Daha doğrusu bu denklem daha da inceltilip esnekleştirilmeli.

Sözgelimi seçimlerden hemen sonra Büyükşehir Belediye Meclisi’nde Başkan Tahir Akyürek’in başkan vekilliğine getirilen ismin Mehmet Çalık olduğunu aklımızın bir köşesine kaydetmemiz gerekiyor.

Yani geçen haftaki yazımızda Tahir Başkan’ın siyaset arenasında henüz hamlelerini yapmadığını söylemiştik.

Fakat bu hamlelerin hazırlıklarını Tahir Başkan’ın çok önceden tamamladığını da göz ardı etmemiştik.

Tahir Başkan’ın oluşan yeni güç kompozisyonuna göre tavır belirleyeceğini söylemek de zaid değil. Başkanın henüz can alıcı hamlelerde bulunmadığını da belirtelim.

Bugünlük bu kadar.

Yarın bu kulislere daha detaylı eğileceğiz inşallah.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR