Murat Güzel

Murat Güzel

AK Parti’de Sıkıntılar Aşılacak Mı?

AK Parti’de Sıkıntılar Aşılacak Mı?

AK Parti ile ilgili yazdığımız dünkü satırlara epey tepki aldık.

Gelen tepkilerden öğrendiğim kadarıyla birçok ilçede sıkıntı büyük olsa da AK Partili dostlar yine Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın hatırına elleri böğürlerinde kala kala AK Parti’ye oy vereceklerini belirtiyor.

Diğer taraftan Mustafa Yazlık, Ömer Ünal gibi AK Parti’de yöneticilik yapmış isimlerin aday adaylığı sürecinde umdukları neticeleri alamamış olmalarına rağmen, sürecin bitimiyle birlikte partilerinin adaylarını destekleyeceklerini açıklamalarını da önemsiyorum.

Sorumlu tarzda partilerine ve aday arkadaşlarına zarar vermeden, onların yanında, ellerinden gelen bütün desteği sunacaklarını söylemeleri AK Parti’ye aidiyet testini başarıyla geçtiklerini vurgulamanın ötesinde anlamlar da taşıyor elbette.

Hüyük Belediye Başkanı Nusret Akgümüş’ün 4 meclis üyesiyle birlikte AK Parti’den istifa etmesini de doğrusu garipsedim.

Akgümüş’le ilgili Hüyüklü dostlardan edindiğim intibalar pek olumlu değildi.

Hüyük’te Milliyetçi Hareket Partisi’nin de seçime asıldığını ve kazanabileceğini yeri gelmişken hatırlatalım.

AK Parti’nin bir başka sıkıntılı ilçesi ise sanırım Taşkent.

Bakan beyin memleketinde en fazla seçmene sahip Balcılar beldesinden ya da Taşkent merkezden bir adayın gösterilmemiş olması eleştiriliyor.

Benzeri bir eleştiri de Ahırlı’yla ilgili olarak gündemde.

Ancak bana kalırsa akıllı bir stratejiyle Ahırlı’da seçimi kazanabilir AK Parti ve MHP’nin adayı Ceylan Arslan’ı alt edebilir.

PROF. DR. YASİN AKTAY GENEL BAŞKAN YARDIMCISI

1991’den 2012’ye kadar Selçuk Üniversitesi Sosyoloji Bölümü’nde görev yapan Prof. Dr. Yasin Aktay, AK Parti’de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın A Takımı’na girdi.

Önceki hafta sonu aldığımız bilgiye göre zaten Merkez Karar ve Yürütme Kurulu Üyesi olan Yasin Bey, Dış İlişkilerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı oldu ve dün de partide devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Akademik hayatını Ankara’da Yıldırım Bayazıt Üniversitesi’nde sürdüren, Stratejik Düşünce Enstitüsü’nde başkanlık görevini yürüten ve Konya’yla gönül bağı kopmaz bir şekilde süren Yasin beye yeni görevinde başarılar diliyorum.

ŞEB-İ ARUS HAVUZU MESELESİ

Sadece Konya kamuoyunda değil, ülke kamuoyunda da tartışılan Şeb-i Arus Havuzu’yla ilgili olarak önceki gün İl Kültür ve Turizm Müdürümüz Yrd. Doç. Dr. Mustafa Çıpan beyle görüştük.

Müdür bey, özellikle ulusal basında yer alan haberlerin Konya’yı gadre uratmak, Konya’ya çamur sıçratmak amaçlı olduğunu sarahaten ifade ederek, “Bizden bilgi almadan, işin aslını faslını öğrenmeden yapılan haberler gerçekleri yansıtmadığı gibi bu tür haberleri yapanların da utanmasına sebep oluyor” dedi.

Şeb-i Arus Havuzu’nun asıl haline getirilerek yeni yerine havaların mutedilleşmesiyle birlikte monte edileceğini kaydeden müdür beyin verdiği bilgiler gerçekten değerliydi.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR