Uğur Özteke

Uğur Özteke

AK PARTİ’DEKİ SIKINTI

AK PARTİ’DEKİ SIKINTI

Bugün birkaç güzel gelişmeden söz ederek yazımıza başlamak ardından da genel siyasetin Konya ayağı ile ilgili şahsi düşüncemizi sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Önce hafta başından yazdığımız yazıya birkaç dokunma yapalım. Tahir Akyürek Başkan’ın Belediyeler Birliği Başkanı olması önemli değil mi?

Bunu niye tartışıyoruz ki…

Önemsiz bir şey ise niye düne kadar İstanbul Belediye Başkanı olan Kadir Abi (!) başkan idi.

Kadir abinin başkanlığı bırakması ya da bıraktırılması bizi ilgilendirmez. Ama bizzat Sayın Cumhurbaşkanımız tarafından Tahir Bey’in tek yani rakipsiz aday olarak gösterilmesinden niye mutsuz oluyoruz. 

Ya da bu işi niye küçümsüyoruz.

Önce burada bir ortak akılda buluşalım.

Bu başkanlık son derece önemliydi bir.

İki gerekçesi ne olursa olsun Sayın Cumhurbaşkanımızın gözünde ve gönlünde Kadir abi (!) den sonra akla gelen ve Belediyeler Birliği Başkanlığına layık görülen ilk isim Tahir Başkan’dır.

Buraya kadar tamam mı?

Tahir Başkan başarılı mı başarısız mı?

Vallahi kimse kusura bakmayacak ama biz asla sanal isimlere ya da sosyal medyada klavye kahramanlığı yaparak değil bizzat adımızı soyadımızı yazarak altına da imzamızı koyarak yeri geldiği zaman her gün ya da duruma göre gerektiğinde Başkan ve ekibini eleştirdik. Eleştiririz de.

Allah razı olsun Tahir Başkan’da bugüne kadar bir defa “Burada bir yanlışlık var” demedi. Ve ekibi de sürekli olarak bu köşemizde dile getirdiğimiz konulara duruma göre ya hemen ya da planlamaya alarak yerine getirmeye çalıştı.

Kim adına şehir insanımız adına.

Yani biz Tahir Başkan bu göreve geldi diye eksiksiz kusursuz demedik.

Sadece kuru kuruya Tahir Başkan düşmanlığı yapanlara ya da yaparmış gibi yapıp AK Parti muhalifliğine üzüldüğümüzü söyledik.

Çünkü kim ne derse desin bir belediye başkanının başarısı ya da başarısızlığı yani karnesi seçimlerde aldığı oy ise Tahir Başkan her sınavında başarılı olmuş ve sınıfını geçmiştir.

Veeeee Tahir Başkanın bugüne kadar akçeli en ufak bir işi olmadığı gibi dedikodusu bile yapılamamıştır.

Veeeee yine çok şükür Tahir Başkan’ın kadınlı kızlı da bir dedikodusu çıkmamıştır.

O zaman…

O zaman Tahir Başkan başarılıdır ve merdivenleri kendine özgü sağlamcılığı içerisinde adım adım çıkmaktadır.

Bundan sonrası da Cenab-ı Allah’ın takdiridir.

FEN İŞLERİNDEN HAYATİ DOKUNUŞLAR

Sürekli eleştirdiğimiz kızdığımız şu trafik meselesinde en büyük fatura hep Fen işlerine çıkmakta. Ama artık bir yerde hakkını vermek gerekirse Fen işleri Başkanlığı şehir içi trafiğin akışında engel olarak görülen akışı yavaşlatan kavşaklara hayati dokunuşlar yapmakta. Bazı noktalarda ise lambalar öncesi açtığı U dönüşleri ile akışı kolaylaştırmaya çalışmaktadır.

Biz sürücülerde sola ya da sağa dönüşlerde önceden bu noktalara yanaşır ve yolumuzda ilerler isek ani ve son dakika şerit değiştirme huyundan vazgeçersek bayağı iyi olacak gibime geliyor.

AK PARTİ’DEKİ SIKINTI

AK Parti Sayın Cumhurbaşkanımızın bağıra bağıra üstüne basa basa, haykıra haykıra dile getirdiği gibi baştan aşağı bir değişime gidiyor.

Bu bölümde yazacağım konu Konya teşkilatı ya da falanca ilçe teşkilatı için değil. Ama Konya genelini kapsıyor mu? Evet kapsıyor.

Cumhurbaşkanımız özünde kibarca “metal yorgunluğundan” söz ediyor.

Özünde ise parti ruhu içerisinde bazı çürümüşlükler ayyuka çıkmış durumda.

İki gün önce hukukçu bir dostum bana bir gazete haberini yönlendirdi.

Haberde başkentte bir resmi kurumda aşk entrika ve intikam üçgeni denilmiş.

Vallahi bizim merkezde de öyle kurumlarda öyle işler oluyormuş ki bunu bana AK Parti il yöneticileri anlatıyor ve bu pislikleri temizleyemediklerini belirtiyorlardı.

Yani parti içinde bazı kesimlerde bir çürümüşlük varmış.

Aslında bu acı örneklemeye şöyle bakmak lazım. AK Parti bu milletin partisi olduğuna göre çürümüşlük toplumun bir kanayan yarısı olmaya başlamış.

Allah’ım bizi ıslah etsin inşallah…

 

GÜNÜN OKKALI SÖZÜ

Bugün için toplumda sevilmenin yolu, en saf hayvanın postuna bürünmektir.

NE ZAMAN ADAM OLURUZ?

Dar kaldırımlarda vatandaş rahatça elini kolunu sallaya sallaya yürüyebildiği zaman daha iyi ADAM oluruz.

 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
19 Yorum
Uğur Özteke Arşivi
SON YAZILAR