AK Parti’den Af açıklaması

AK Parti’den Af açıklaması
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı, “Af kesinlikle gündemimizde yoktur” dedi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yazıcı, TBMM’de gazetecilerin sorularını cevapladı. Yazıcı, genel af ile ilgili soruya, “Af konusu değil bizim gündemimizde, zihnimizde kesinlikle yoktur. Böyle bir konu olamaz. Türkiye terörle çok yoğun, etkin bir şekilde mücadele ederken, aftan söz etmek akla ve mantığa sığmaz. Büyük bir haksızlık, bizde hiçbir zaman haksızlıkların aracı olmayız. Af konusu bizim gündemimizde yoktur, zihnimizin herhangi bir yerinde afla ilgili bir yer söz konusu değildir” yanıtını verdi. 

Denetimli serbestlik ile ilgili bir gazetecinin sorusu üzerine ise Yazıcı, “Çok ayrı bir şeydir. Hukukçular bilir, af demek verilmiş olan, kesinleşmiş olan yargısal hükümleri bütün sonuçlarıyla birlikte kaldırmaktır, hüküm giymemiş hale getirmektir. Ama denetimli serbestlikte hükümlerde değişiklik olmaz, onların infaz süreçlerine ilişkin düzenlemeler ihtiva eder. Bugün de olabilir, ihtiyaç duyulursa olabilir. Afla hiçbir alakası yoktur. Bu da henüz gündeme gelmiş değildir. Af kesinlikle gündemimizde yoktur” karşılığını verdi.

Bir gazetecinin cezaevlerinin doluluk oranının gündeme getirildiğini hatırlatması üzerine Yazıcı, “İlgili bakanlık imkanlarını gözden geçirir. Hükümlü, tutuklu sayısını dikkate almak suretiyle infaz süresine ilişkin çalışmayı getirir, tartışılır, o da henüz gündeme gelmiş değil” şeklinde konuştu. 

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum