Murat Güzel

Murat Güzel

AK Parti’den CHP’ye partilerdeki kaynaşma

AK Parti’den CHP’ye partilerdeki kaynaşma

Seçim süreci yavaş yavaş ilerledikçe artık bütün dost meclislerinin bir numaralı konusu partiler, muhtemel milletvekili adaylar, temayül yoklamaları, ön seçim tahminleri, anketler olmaya başladı.

Bir yandan da aday adayları kendilerini daha iyi anlatabilme çabası içinde ilçelerden destek almak için turlarına devam ediyorlar.

AK PARTİ RAHAT

Özellikle AK Parti Konya teşkilatlarının çok yoğun günler yaşadığına şahit oluyoruz.

Hangi ilçede olursa olsun bütün ilçe başkanlarının son derece değerli bir zat haline dönüştüğü, aday adaylarının ilçe başkanları ve teşkilat üyeleriyle sıcak temasa geçtiği bir süreç bu aynı zamanda.

Bir nevi kelimenin hem normal hem de pejoratif anlamıyla bir “kaynaşma” dönemi yaşanıyor.

Aday adayları partilileriyle kucaklaşıp kaynaşırken, partilerin de içi kaynıyor.

AK Parti’nin Konya’da son derece rahat bir seçim geçireceğini tahmin edenler çok, yine de Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun çizdiği hedefe ulaşmaları için yoğun bir gayret sarf etmesi gerekiyor partililerin.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde bir merkez ilçe başkanının söylediği iddia edilen sözlere benzer sözlerin partililerden tepki topladığının altını çizmek lazım.

Partiye gönül vermiş vatandaşlar teşkilatların daha sıkı ve iyi çalışmasını bekliyorlar.

Benden söylemesi…

CHP’DE DE İŞLER KARIŞIK

Atilla Kart’ın Konya’dan aday adaylığı için başvurmaması birçok dedikoduya da yol açtı duyduğumuz kadarıyla.

Önceki gün CHP Konya’da yönetim kademelerinde yer almış bir partili dostumuzdan edindiğimiz bazı bilgiler de kafamızda yer etmiş Atilla Kart imajını yerle yeksan etmeye yetti de arttı.

“Bana niye Atilla Kart’la uğraşıyorsun?” diye soranlara verdiğim cevap hep aynı.

“Bu soruyu bana değil CHP teşkilatlarına sorun! Onlar niye Atilla beyi sevmiyorlar?”

29 Mart’ta yapılacak ön seçimler öncesi, partili dostumdan 2011’de yapılmış eğilim yoklamasıyla ilgili aldığım bilgiler yeterince açık.

Aldığım bilgiler Atilla beyin niçin Gürsel Tekin’in sarf ettiği savunulması güç sözleri savunduğunu da gösteriyor.

2011 eğilim yoklamasında teşkilatlşar tarafından “istenmeyen adam” ilan edilen Kart’ın Gürsel Tekin’in araya girmesiyle birinci sıradan listede milletvekilliğine tekrar aday gösterildiği iddiası, eğilim yoklamasında birinci sırada çıkan Orçun Güney Çalık’ın önce üçüncü sıradan aday yapılması, ancak o dönemin il başkanı Cumhur Koyuncu’nun devreye girmesiyle birlikte dördüncü sıraya kaydırılması gibi iddialar yer alıyor anlatılanlarda.

CHP’nin dibi görülmeyen bir kör kuyu olduğunu biliyoruz bilmesine ama bu anlatılanlara yine de şaşırıyoruz.

1970’lerin efsane CHP’sinin Konya’da düştüğü bu hal bana çok garip geliyor.

CHP il örgütlerinin tepki gösterdiği başka bir husus da daha düne dek örgüte bile ayak basmayan bazı zevatın, (CHP’liler bunlara “sosyete çocukları” diyor) milletvekili listesinde yer alabilmek ve hatta il başkanı atayabilmek için olmadık işlere girmesi…

Ne diyelim?

Allah herkese olduğu gibi CHP’ye de yardım etsin!

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Murat Güzel Arşivi
SON YAZILAR