AK Parti'den flaş Erdoğan açıklaması

AK Parti'den flaş Erdoğan açıklaması
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Hiçbir şekilde birilerinin bu seçimin sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuymuş gibi değerlendirmesine izin vermeyiz" dedi


AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, "Hiçbir şekilde  birilerinin bu seçimin sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuymuş gibi  değerlendirmesine izin vermeyiz. Cumhurbaşkanımızla ilgili hiçbir şekilde bir  meşruiyet tartışması oluşturulmasına izin vermeyiz" dedi. 
 
Ünal, Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtladı. 
 
Ortaya koalisyon tablosunun çıktığı anımsatılarak, "Hükümeti kurma  görevi partinize verilecek. CHP ve MHP ile koalisyon gündemde. Bu konudaki  yorumunuzu alabilir miyiz?" sorusu üzerine Ünal, AK Parti'nin 13 yıl içerisinde  bütün kurullarını, yetkili organlarını çalıştıran, hem Türkiye ile ilgili hem de  kendi siyasetiyle ilgili kararlarında istişareye çok önem veren bir siyasi parti  olduğunu söyledi. 
 
Ünal, seçmenin bütün siyasi partilere "bir durum değerlendirmesi  yapmalarını ve sorumluluklarını tekrardan gözden geçirmeleri" gerektiği yönünde  bir mesaj verdiğini ifade etti. 
 
Bu seçimin tartışmasız galibinin yüzde 41 oy oranıyla AK Parti  olduğuna ama seçmenin hiçbir siyasi partinin tek başına iktidar olmasına imkan  verecek bir denklem oluşturmadığına dikkati çeken Ünal, "Şimdi bundan sonrası  artık şudur; her siyasi parti kendi sorumlulukları doğrultusunda hem siyasi  söylemini hem de bundan sonraki süreçle ilgili sorumluluklarını gözden geçirecek,  kendi muhasebesini yapacak" diye konuştu. 
 
 AK Parti'nin ilk toplantısını seçim akşamı yaptığını, sonrasında MYK  ile bir araya gelindiğini yarın da MKYK toplantısını yapacaklarını daha  sonrasında ise il başkanları ve Cuma günü de belediye başkanlarıyla bir  değerlendirme yapacaklarını belirten Ünal, bütün bu istişarelerin sonucunda  bundan sonraki süreçle ilgili yol haritasını netleştireceklerini söyledi. 
 
Partisinin sorumluluğunun farkında olduğunu vurgulayan Ünal, "Çünkü  biz bugüne kadar hep şunu söyledik (Türkiye kazansın, biz kaybedelim)" ifadesini  kullandı. 
 
 Ünal, AK Parti'nin, ekonomik istikrarın bozulmaması ve bu ülkede  herhangi bir şekilde bir belirsizlik ortamının oluşmaması için üzerine düşen  sorumlulukları layıkıyla yerine getireceğini bildirdi. 
 
 Bu konuda herkesin gönlünün rahat olmasını isteyen Ünal, AK Parti'nin  ne yapması, nasıl hareket etmesi  ve bundan sonraki süreçte Türkiye için hangi  adımların atılması gerektiğini en iyi bilen ve Türkiye'nin deneyiminin,  tecrübesinin ve siyasi aklının en çok egemen olduğu siyasi parti olduğunu dile  getirdi. 
 
Ünal, "Önümüzdeki hafta içerisinde de bunlar netleşecek. Zaten Meclis  Başkanlığı seçimiyle ilgili biliyorsunuz önce Meclis'te geçici Başkanlık Divanı  oluşturulacak. Ondan sonraki süreçte de Meclis ile ilgili süreç başlayacak. Bütün  bu süreçler devam ederken de yemin töreninden sonra da yeni bir süreç başlayacak.  Bundan sonrası için artık ne karar vereceğimizi hep birlikte değerlendirip,  sonuca bağlayacağız" ifadesini kullandı. 
 
 "Sayın Bahçeli'nin ilk gün yaptığı açıklama hoş bir açıklama  değildir" 
 
 MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin açıklamaları hatırlatılarak, CHP  ile bir koalisyon olup olmayacağı yönündeki soruya Ünal, şu yanıtı verdi: 
 
  "Sayın Devlet Bahçeli'nin ilk gün yaptığı açıklama hoş bir açıklama  değildir. Sayın Devlet Bahçeli'nin maalesef bu açıklaması herhangi bir şekilde  Türkiye partisi olmak istemediğini göstermektedir. Devlet Bahçeli'nin çözüm  süreci üzerinden HDP ve CHP'yi adres göstererek 'Biz şerefimizle ve namusumuzla  yolumuza devam edeceğiz' demesi diğer partileri maalesef namus ve şeref konusunda  itham etmesi anlamına gelmektedir. Bu seçmenin verdiği mesajı sayın Bahçeli'nin  anlamadığı anlamına da geliyor. Dolayısıyla hiçbir şekilde hiçbir siyasi partinin  bu süreçte kendi seçmenine ve kendisini temsilci olarak TBMM'ye göndermiş seçmene  dönük sorumsuz bir dil kullanması ve bundan sonra sorumsuz bir söylem ve siyaset  gütmesi doğru değildir." 
 
Ünal, bu seçimle birlikte seçmenin bütün siyasi partileri bir  sorumluluk testine soktuğunu belirterek, o nedenle de siyasi partilerin bundan  sonra daha sorumlu ve daha dikkatli bir siyaset takip etmeleri gerektiğini ifade  etti. 
 
 AK Parti'nin kırmızı çizgileri 
 
Ünal, "AK Parti'nin kırmızı çizgileri nedir?" sorusuna ilişkin ise şu  değerlendirmelerde bulundu: 
 
"Bizim her zaman söylediğimiz gibi hiçbir şekilde birilerinin bu  seçimin sonuçlarını Cumhurbaşkanlığı seçiminin sonucuymuş gibi değerlendirmesine  izin vermeyiz. 10 Ağustos 2014'te yüzde 52 oyla ilk kez seçilmiş Cumhurbaşkanı  olan ve 13 yıldan beri de Türkiye'de, Türkiye'nin 2023 vizyonuna ve hedeflerine  dönük büyük bir irade ortaya koymuş ve buna da sahip çıkmış Cumhurbaşkanımızla  ilgili hiçbir şekilde bir meşruiyet tartışması oluşturulmasına izin vermeyiz. 
 
 Bu ülkede devleti ele geçirmek için harekete geçmiş ve devletin kendi  iç yönetimi dışında abilerinden ve başka merkezlerden talimat alan yapıların  etkin olmasına aynı şekilde tabi ki müsaade etmeyiz. 
 
Nihayetinde Türkiye'de bir belirsizlik ve kriz ortamının oluşmasına,  ekonomik istikrarın bozulmasına izin vermeyiz. O yüzden vatandaşlarımız son  derece rahat olsun evet seçmen AK Parti'ye tek başına iktidar olma yetkisi  vermemiştir ama AK Parti yüzde 41 oy oranıyla yaklaşık her 2 kişiden birinin  oyunu almış en güçlü siyasi temsile sahip siyasi partidir ve Türkiye siyasetinin  omurgasıdır. Dolayısıyla biz hiçbir şekilde bir belirsizlik bir istikrarsızlık ya  da bir kriz ortamının oluşmasına ve insanımızın ekmeğinin küçülmesine asla  müsaade etmeyiz. İnsanımızın, insanlarımızın, vatandaşlarımızın gönlü rahat  olsun."
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.