AK Parti'li kadınlar referandum için sahaya inmeye hazırlanıyor

AK Parti'li kadınlar referandum için sahaya inmeye hazırlanıyor
AK Parti Kadın Kolları Başkanı Çam:- "Şu anda sadece startı bekliyoruz. Düğmeye basıldığı tarih belli olduktan sonra sahaya inebilecek durumdayız"

TBMM (AA) - MELTEM ÖZTÜRK - AK Parti Kadın Kolları Başkanlığı, anayasa değişikliğiyle ilgili referandum için sahaya inmeye hazırlanıyor.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı, Ankara Milletvekili Lütfiye Selva Çam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 81 ilde ve ilçelerde, beyin fırtınası çalışması gerçekleştirdiklerini, buradaki amaçlarının politika üretmek olduğunu ifade etti.

Çam, bir yıllık süre içinde ülkedeki konulara vakıf olmak, fikirlerin oluşmasını sağlamak, farkındalığı artırmak, kadınlarla ilgili politikaları kadın kolları olarak üretmek amacıyla beyin fırtınaları yaptıklarını anlattı.

Bunun nasıl yapılacağını öğrettiklerini, şimdi geri dönüşlerin alındığını aktaran Çam, ham fikirlerin Genel Merkeze geldiğini, Ar-Ge birim başkanlığında bu fikirlerin değerlendirilip, rapor haline dönüştürüldüğünü söyledi.

Çam, sadece seçimlerde ortaya çıkan bir kadın kolları teşkilatı olmadıklarını belirterek, anayasa değişiklik teklifiyle ilgili geçen ay çalışma yaptıklarını anlattı. Çam, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İl ve ilçelerden katılımla, sahada karşılaşılan sorular neler, zihinlerdeki sorular, kadın kolları olarak kampanya sürecine nasıl bir kampanyayla gidelim, ne tür beklentileri var bunu almak amaçlı beyin fırtınası çalışması yaptık. Şu anda elimizde 90'ın üzerinde soru var. Bu bize yol gösterici oluyor. Çünkü siz bütün Türkiye'deki kadınların zihnindeki, kafasındaki sorulara cevap vermiş oluyorsunuz. Ana kadememizin Anayasa ilgili kitapçık çalışması var, Ar-Ge Birim Başkanlığımızın kitapçık çalışması var. Biz özellikle bu çalışmaların dışında Kadın Kolları'nın, kadınlara yönelik bir çalışması var. Hem slaytlar hazırlıyoruz, karikatürize ettiğimiz animasyonlar hazırlıyoruz. Şu anda çalışmalar hazırlık aşamasında. Ayrıca soru-cevap şeklinde, daha önce 20 soruda başkanlık diye geçen, ocak ayında çıkardığımız çalışmamızı revize ettik. Özellikle partili cumhurbaşkanlığına yönelik bir kitapçık çalışmamız var. Onun dışında 90'a yakın sorunun tamamını cevaplayacak şekilde soruları kategorize ediyoruz. Hiç aklınıza gelmeyen sorular da var bunların içinde. Yerel yönetimlere yönelik bile sorular var. Batıdaki sorular ile doğudaki sorular arasında çok farklılıklar görebiliyorsunuz. Herkes kendi ihtiyaçlarına yönelik sorular soruyor, bu da güzel. Tüm Türkiye'yi bir çırpıda masaya yatırıp, görme imkanımız oluyor. Onların ihtiyaçlarına göre de kampanyayı yürütebilecek, konuşmacıları ona göre gönderebileceğiz."

Çam, referandumdaki argümanlarını kadınlarla belirlediklerini dile getirdi.

Gelecek hafta bölgesel toplantı yapacaklarını, anayasa ve teşkilatların motivasyonunu artırmaya ve bilgi eksikliklerini gidermeye yönelik bir çalışma gerçekleştireceklerini bildiren Çam, bütün illerde eşzamanlı eğitim vereceklerini, teşkilat eğitimlerinin seçime yönelik olacağını, kriz çözme ve motivasyonla ilgili kişisel gelişim semineri düzenleneceğini kaydetti.

Referanduma hazır olduklarını dile getiren Çam, müşahitlerin, sandık başında duracak kişilerin revizyonunu yaptıklarını vurgulayarak, "Birebir onlardan irtibat, iletişim noktalarını aldık." dedi.

Çam, "Şu anda sadece startı bekliyoruz. Düğmeye basıldığı tarih belli olduktan sonra sahaya inebilecek durumdayız." değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.