Ak Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü

Ak Parti'nin 16. Kuruluş Yıl Dönümü
AKPM Türk Grubu Başkanı Küçükcan:- "AK Parti, ilk günden itibaren insana hizmeti siyasetinin merkezine aldı"

TBMM (AA) - Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) Türk Grubu Başkanı ve AK Parti Adana Milletvekili Talip Küçükcan, AK Parti'nin ilk günden itibaren insana hizmeti siyasetinin merkezine aldığını bildirdi.

Küçükcan, AK Parti'nin 16. kuruluş yıl dönümü dolayısıyla yaptığı yazılı açıklamada, partinin bir erdemliler hareketi olarak kurulduğunu ve 2002 yılında girdiği ilk genel seçimlerde tek başına iktidar olduğunu hatırlatarak, pek çok alanda vatandaşların hayatını kolaylaştıran ve yaşam kalitesini yükselten projeleri tamamladığını ifade etti.

AK Parti Hükumetlerinin, hızlı bir kalkınma hareketi başlattığını, Türk ekonomisinin dünyanın 16. Avrupa'nın ise 7. büyük ekonomisi ölçeğine yükseldiğini vurgulayan Küçükcan, kara, deniz, havayolu ve demiryolu taşımacılığında da büyük sıçramalar kaydedildiğini hatırlattı.

Küçükcan, "Kalkınmadan yeterince pay alamayan bölgelerimizde özel projeler gerçekleştirildi, doğu ve batı arasındaki alt yapı alanındaki farklar büyük oranda giderildi." değerlendirmesinde bulundu.

-"AK Parti insanımızı merkeze alan siyaset izledi"

AK Parti'nin ilk günden itibaren insana hizmeti siyasetinin merkezine aldığını belirten Küçükcan, eğitim, ekonomi, sağlık, ulaşım, altyapı, savunma sanayi ve sosyal politikalar gibi alanlarda 15 yılda çok büyük projeleri hayata geçirdiğini, bu alanlarda 79 yılda yapılanları 15 yıllık iktidarına sığdırma başarısı gösterdiğine işaret etti.

Türkiye'nin bir yandan Avrupa Birliği ve NATO ile ilişkilerini bir yandan da Rusya, Ortadoğu ve Orta Asya ile ilişkilerini yeniden gözden geçirdiğine ve farklı bölgesel ve küresel aktörler ve oluşumlar arasında bir denge kurmaya özen gösterdiğine dikkati çeken Küçükcan, Türk dış politikasında Afrika, Balkanlar ve Latin Amerika açılımlarının dikkat çektiğini, Türkiye'nin insani politikaları ile öne çıktığını belirtti.

Küçükcan, açıklamasında şunları kaydetti:

"AK Parti döneminde dış politikada bağımsızlaşma, çeşitlenme ve çok boyutluluk tercihi çok sayıda diplomatik temsilcilik açılması ile sonuçlanmıştır. Bu dönemde Türkiye uluslararası ve bölgesel ve küresel kuruluşlara tam veya gözlemci üye olma girişimlerini sürdürmüştür. BM başta olmak üzere etkisiz kurumları eleştirmiş ve yeniden yapılanması gerektiğini ifade etmiştir. Türkiye'nin bu çıkışları uluslararası sistemin sorgulanmasına yol açmıştır. Türkiye yürüttüğü insani ve vicdani politikalarla kendisine alan açtıkça hedef haline gelmiş ve maşa olarak kullanılan terör örgütlerinin (PKK, DHKP-C, DEAŞ, FETÖ) saldırısına maruz kalmıştır. Ancak AK Parti döneminde dış politika ve savunma sanayiinde bağımsızlaşma adımları atılmıştır. Bugün gelinen noktada savunma yerli ve milli savunma sanayiinde atılan adımların terörle mücadelede ülkemiz lehine sonuçlar doğurduğu görülmektedir."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.