Ak Parti'nin Burdur Mitingi

Ak Parti'nin Burdur Mitingi
Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu:- "(Avrupa'daki bazı ülkeler) İnşallah 16 Nisan'da hadlerini bildireceğiz, 16 Nisan'dan sonra da hadlerini bildireceğiz. Türkiye'nin ve Türk'ün kim olduğunu öğrenecekler. Türkiye'ye nasıl davranacaklarını öğrenecekler. Onlar Tür

BURDUR (AA) - Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, bazı Avrupa ülkelerinde yaşanan gelişmelere değinerek, "İnşallah 16 Nisan'da hadlerini bildireceğiz, 16 Nisan'dan sonra da hadlerini bildireceğiz. Türkiye'nin ve Türk'ün kim olduğunu öğrenecekler. Türkiye'ye nasıl davranacaklarını öğrenecekler. Onlar Türkiye'nin patronu değildir." dedi.

Çavuşoğlu, AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım'ın katılımıyla Burdur Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Burdurlunun 16 Nisan'da sandıklara koşarak, "Evet" vererek Türkiye'nin geleceği için, istikrar için, Türkiye'ye sahip çıkmak için gereğini yapacağını anlatan Çavuşoğlu, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın söylediği gibi 'Türkiye artık Türkiye'den büyüktür.' Türkiye'nin sorumluluğu sadece 80 milyondan ibaret değildir. Dünyadaki 2 milyar ümmetten de sorumludur." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye'nin dünyadaki mazlumların sesi, vicdanı olduğunu ifade ederek, Türkiye'nin çok daha güçlü olması gerektiğini söyledi.

- "Türkiye'nin sistemini sigortalamamız lazım"

Türkiye'nin ekonomisinin bugünkünün üç, dört katı olması gerektiğini anlatan Çavuşoğlu, şunları kaydetti:

"Bunu başarırız. Geçmişte cumhurbaşkanının, başbakanın kavgaları olmasaydı, ekonomik krizler olmasaydı ve Türkiye her krizde yüzde 50 küçülmeseydi zaten bugün çok daha farklı olurdu. Ama 15 senedir istikrar var. 15 senedir Türkiye'de istikrar varsa sizin sayenizde, milletimizin AK Parti'yi tek başına iktidara getirmesinden dolayı istikrar vardır. Yine 15 senedir Türkiye'de güven varsa, Recep Tayyip Erdoğan gibi bir liderimiz olduğundandır. Ak kadroları arasındaki uyumlu çalışmanın neticesidir."

Artık sistemi güçlü yapmak gerektiğini vurgulayan Çavuşoğlu, "Türkiye'nin sistemini sigortalamamız lazım. İşte bu anayasa paketi de Türkiye'nin geleceğinin teminatıdır." dedi.

Bakan Çavuşoğlu, Batı'daki bazı ülkelerin Türkleri, Müslümanları çok sevdiklerinden değil, Türkiye'nin büyümesini istemedikleri için rahatsız olduğunu dile getirdi. Avrupa'da ilk defa Türkiye'deki bir seçimde "Hayır" için taraf tutulduğuna değinen Çavuşoğlu, şöyle konuştu:

"Hayır için çalışan o siyasetçilere, o dergilere, o gazetelere 16 Nisan'da sandığa giderek, 'Türkiye'de kararı siz değil, Türkiye'de kararı millet olarak ben veririm' demek için Burdur ne diyecek? 'Evet'. İnşallah 16 Nisan'da hadlerini bildireceğiz, 16 Nisan'dan sonra da hadlerini bildireceğiz. Türkiye'nin ve Türk'ün kim olduğunu öğrenecekler. Türkiye'ye nasıl davranacaklarını öğrenecekler. Onlar Türkiye'nin patronu değildir. Türkiye, onların kontrolünde olan bir ülke değil, esas bundan rahatsız oluyorlar. Yeni sistemle beraber Türkiye daha bağımsız, daha özgür daha güçlü olacak."

Türkiye'nin daha büyük projeler gerçekleştireceğini ve bundan Avrupa'nın rahatsız olduğunu anlatan Çavuşoğlu, dağdaki PKK'nın ve FETÖ'cülerin Türkiye'nin güçlenmesini istemediğinden "Hayır" için çalıştığını belirtti.

Çavuşoğlu, FETÖ'nün 15 Temmuz'da hain darbe gecesinde Türkiye'yi ve milleti ele geçiremediğini, bu nedenle "Hayır" için çalıştığını belirterek, FETÖ'nün hayallerini daha çok "gömeceklerini" vurguladı.

- "Bizim bağlarımızı kimse koparamaz"

"Dağdaki PKK'lıları da inlerine gömeceğiz, inlerine gömünceye kadar da mücadelemizi devam ettireceğiz." diyen Çavuşoğlu, PKK ve FETÖ'cüler "Hayır" için çalışırken Burdurlunun "Evet" diyeceğini söyledi.

Çavuşoğlu, güçlü Türkiye'nin yurt dışındaki Türklerin de vatandaşların da güçlü olması demek olduğunu ifade etti.

Hollanda Başbakan'ının kendisi için, "Türkiye Dışişleri Bakanı gelip, bizim müzelerimizi, lalelerimizi görebilir ama Hollanda'daki Türkleri göremez." dediğini hatırlatan Çavuşoğlu, "Biz Hollanda'daki Türkleri sana esir mi gönderdik, senin tekeline mi verdik? Ne yaparsanız yapın, bizim bağlarımızı kimse koparamaz koparamayacaktır da." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, şunları söyledi:

"Meydanda ülkücü kardeşlerimi de görüyorum, vatanını seven tüm milliyetçileri görüyorum ama bazı konuda da sitemimi yapmak istiyorum. Neymiş efendim, 'Partiyi ben Bahçeli'nin elinden alamadım, o sebepten kızdım referandumda 'Hayır' diyeceğim. Bir milliyetçi, ülkücü nefsine yenilip de dağdaki PKK ile aynı safta olamaz. Nefsimize yenilmeyelim. Biz adam gibi adam, devlet adamı Devlet Bahçeli ile oturduk, bir anayasa paketi hazırladık. Bu millet için, güçlü devlet için 'ne faydalıdır ne zararlıdır' enine boyuna bunları tartıştık. Anayasamızı millete gönderdik. İşte söz de karar da milletindir."




Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.