Ak Parti'nin Karaman Mitingi

Ak Parti'nin Karaman Mitingi
Genel Başkan ve Başbakan Yıldırım: (2)- "Yeni sistemle beraber artık şeytan taşlamak yok. Engelli koşu yok. Artık engelsiz koşu var. Belirsizlik ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı-başbakan anlaşmazlığı diye bir şey kalmıyor. Çünkü sistem değişiyor, cumhurbaş

KARAMAN (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, 14 yıldır millete hizmet ederken bir yandan da şeytan taşladıklarını belirterek, "Yeni sistemle beraber artık şeytan taşlamak yok. Engelli koşu yok. Artık engelsiz koşu var. Belirsizlik ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı-başbakan anlaşmazlığı diye bir şey kalmıyor. Çünkü sistem değişiyor, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geliyor. Gücü sandıkta siz belirliyorsunuz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliğine ilişkin halk oylaması kapsamında, partisince Aktekke 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde halka hitap etti.

Karamanlı gençlere Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın selamını ileten Yıldırım, bu kutlu yürüyüşe çıktıklarında, "Biz, milletten başka kimseyi tanımayız. Biz Hakk'ın ve halkın hizmetkarıyız. Tek adresimiz millettir, patron da millettir." dediklerini hatırlattı.

Bugüne kadar çizgiyi bozmadıklarını, yeni anayasada işin sahibinin, patronun millet olacağını belirten Yıldırım, "Yeni anayasayla, milletin iradesine ortak olmaya çalışanlar, 15 Temmuz'u, 17-25 Aralık'ı, Gezi olaylarını, elektronik muhtırayı, 12 Eylül'ü, 1960'ı, 12 Mart'ı, 28 Şubat'ı planlayanlar artık miadını dolduruyor, tarihin çöplüğünde yerlerini alıyorlar. Kılıçdaroğlu buna karşı çıkıyor. Çünkü Kılıçdaroğlu'nun tek başına çalışarak iş başına gelme diye bir hedefi yok." ifadesini kullandı.

Başbakan Yıldırım, 15 Temmuz gecesi halkın gücünün tankın gücünü yendiğini dile getirerek, yeni anayasayla, devlet içindeki paralel yapılanmaların, çeteleşmelerin tamamen biteceğini bildirdi.

Yeni anayasayla plazalarda hükümetler kurma, hükümetler yıkma döneminin sona ereceğini vurgulayan Yıldırım, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Manşetlerin söylediği değil, milletin söylediği olacak. İkiz kardeşler CHP ve HDP 'hayır' oyu vererek ne vadediyorlar? Gençler bakın Kılıçdaroğlu ne yapıyor biliyor musunuz? Muhtarlarla bir araya geliyor diyor ki 'Ey muhtarlar 16 Nisan'da 'evet' çıkarsa, 17'sinde muhtarlıklar kapatılacak'. İnanıyor musunuz? Yalan bir. Yalan iki, minibüsçülerin durağına gidiyor, diyor ki '16 Nisan'da 'evet' verirseniz, sizin minibüs hatlarınız iptal olacak.' İnanıyor musunuz? Yalan üç, iş adamlarıyla toplantı yapıyor, onlara diyor ki '16 Nisan'da 'evet' verirseniz, bir gün sonra bütün fabrikalarınıza el konacak, iş yerleriniz elinizden alınacak.' İnanıyor musunuz? Yalan üç. Yalan üç değil, 33 tane yalan var. Ayaküstü 40 tane yalan söylüyor. Ben hangi birini düzelteyim? Bırakalım onunla uğraşmayalım, işimize bakalım. Bunlar pimi çekilmiş bomba gibi."

- "İki dönem yeter"

Başbakan Yıldırım, 14 yıldır millete hizmet ederken, bir yandan da şeytan taşladıklarını belirterek, "Şeytan taşlamadan vakit kaldığı zaman da yollar, hastaneler yapıyoruz, milletin gönlünü yapıyoruz. Yeni sistemle beraber artık bunlar bitiyor, şeytan taşlamak yok. Engelli koşu yok. Artık engelsiz koşu var. Belirsizlik ortadan kalkıyor. Cumhurbaşkanı-başbakan anlaşmazlığı diye bir şey kalmıyor. Çünkü sistem değişiyor, cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi geliyor. Gücü sandıkta siz belirliyorsunuz." dedi.

Memleketi kimin yöneteceğine, vatandaşların oylarının belirleyeceğine dikkati çeken Yıldırım, yüzde 50 ile seçilen cumhurbaşkanının, 5 yıl boyunca çalışıp hizmetlerini yerine getireceğini, verdiği sözleri gerçekleştireceğini vurguladı.

Cumhurbaşkanının iyi çalışması durumunda, halkın bir 5 yıl daha görev verebileceğine işaret eden Yıldırım, "Üçüncü 5 yıl da istiyorum derse, yok kardeşim. Asla, iki dönem yeter." diye konuştu.

- "İstiyorlar ki 82 model anayasayla yola devam edelim"

"İstiyorlar ki bütün bu olumsuzluklara rağmen, bu 82 model anayasayla yola devam edelim, pamuklara sarıp, sarmalansın, kimse bu anayasaya dokunmasın. Çünkü bu haliyle anayasa, milli iradeyi engellemek için iyi bir araç." diyen Yıldırım, şöyle devam etti:

"İşlerine geldiği zaman hemen 367 icadı çıkarıyorlar, yargı icadı çıkarıyorlar, parti kapatmaya kalkıyorlar. 2008'de Türkiye'nin en büyük partisine, iktidar partisine kapatma davası açmadı mı bunlar? 28 Şubat benzeri girişimle ayakta kalmaya çalışıyorlar. Bu anayasayla mahkemelere koşup büyük projeleri engelliyorlar, Türkiye'nin gelişmesini yavaşlatıyorlar. Manşetlerle hükümetler artık düşmeyecek. Milletvekili transferleriyle siyasetle oynanmayacak ve güven oyunu Meclis değil, asıl verecek. Vekiller değil, milletin kendisi sandıkta verecek, siz vereceksiniz. İşte bütün bunlar olurken, CHP'nin de HDP'nin de uykuları, keyfi kaçıyor. İki partinin de söylemlerine bakın birbiriyle aynı, boşuna 'ikiz kardeş' demiyoruz."

Başbakan Yıldırım, kendi kardeşlerinin ise Karaman meydanlarını doldurmuş vatandaşlar olduğunu kaydetti.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.