Ak Parti'nin Kuruluşunun 16. Yıl Dönümü

Ak Parti'nin Kuruluşunun 16. Yıl Dönümü
Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan: (3)- "Biz milletimizle aynı yoldan geçmeyi, aynı sudan içmeyi, aynı türküleri söylemeyi, aynı duaları etmeyi sürdürdüğümüz müddetçe Türkiye 2053 vizyonunu da 2071 hedeflerini de AK Parti ile gerçekleştirmey

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Biz milletimizle aynı yoldan geçmeyi, aynı sudan içmeyi, aynı türküleri söylemeyi, aynı duaları etmeyi sürdürdüğümüz müddetçe Türkiye 2053 vizyonunu da 2071 hedeflerini de AK Parti ile gerçekleştirmeye devam eder. Bir süredir, zaman zaman birileri bize, 'Diğer partilerde iktidara geleceklerine dair umut bırakmadınız' diyor. İyi de biz kimseyi elinden tutup da iktidara getirmek gibi bir görevle mükellef değiliz." dedi.

Erdoğan, AK Parti'nin 16'ncı kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Sincan'daki Harikalar Diyarı'nda düzenlenen törende yaptığı konuşmada, 2007 yılında cumhurbaşkanını doğrudan halkın seçmesine imkan veren ve 16 Nisan'a kadar uzanan sürecin ateşleyicisi Anayasa değişikliğini gerçekleştirerek önlerine çıkan engelleri aştıklarını belirtti.

Hrant Dink cinayeti ve Malatya Zirve Yayınevi katliamı başta olmak üzere karanlık cinayetlerin bu yıla damgasını vurduğunu ifade eden Erdoğan, 2008 yılının AK Parti'ye kapatma davası açılması sebebiyle kendileri için çok önemli olduğunu söyledi.

TBMM'nin başörtüsü kararına karşı medyanın "411 el kaosa kalktı" manşetini attığını, bu manşet üzerinden başlayan sürecin partiye kapatma davası açılmasıyla bir üst aşamaya çıktığını anımsatan Erdoğan, Anayasa Mahkemesinin iptal ettiği bu karara paralel olarak ülkede pek çok provokasyon denemesi yapıldığını, dünyanın küresel finans krizine girdiği bir dönemde maalesef ülkenin böyle sorunlarla karşılaşmak zorunda kaldığını dile getirdi.

- "Annemi kaybetmem nedeniyle zor bir yıl oldu"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2009 yılının, mahalli idareler seçimlerini başarıyla tamamladıkları ve demokratik açılım adını verdikleri projeyle tüm kesimlerin sorunlarına çareler aradıkları bir yıl olduğunu vurgulayarak, sözlerini şöyle sürdürdü:

"2010 yılı, burası çok önemli. CHP'nin genel başkanının bir kumpas ile değişmesi sebebiyle ülkemiz siyasetinin en talihsiz yıllarından biridir. Sayın (Deniz) Baykal'ın yanından çıkıyor, medya soruyor, 'Hayır ben aday olmayacağım.' diyor, ertesi gün aday oluyor. Niye? Akşam başka, sabah başka. Bunlarda kumpas teorisi çalışıyor. Ardından Mavi Marmara saldırısı, PKK'nın kanlı eylemleri. Anayasa değişikliği halk oylaması gibi hadiseler de bu yılın önemli olaylarıydı. 2011 seçimleri öncesinde siyaseti kasetler yoluyla dizayn etme projesinin en iğrenç şekilde işletildiğini görüyoruz. Genel seçimlerden, partimiz yine başarıyla çıkarken terör saldırıları tırmanışını sürdürüyordu. Büyük bir yıkıma yol açan Van depremi hepimizin yüreğini yaktı. Bu yıl, 2011'de hem annemi kaybetmem hem de geçirdiğim ameliyat sebebiyle ayrıca zor geçen bir yıl oldu."

- "Dershanelerin kapatılması..."

Erdoğan, 2012 yılının, ünlü MİT krizi ve askerlere yönelik operasyonlarda görülen tutarsızlıklar sebebiyle artık bazı şeylerin iyice su yüzüne çıktığı bir yıl olduğunu aktardı.

Suriye'nin Türkiye'nin uçağını düşürmesi, Gaziantep'te 53 kişinin hayatını kaybettiği bombalı saldırı ile Suriye'deki çatışmalarda ateşlenen top mermilerinin ülke topraklarına düşmeye başlamasının o dönemde Türkiye'nin yeni bir döneme girdiğinin habercisi olduğunu anlatan Erdoğan, şunları kaydetti:

"2013, Reyhanlı saldırısı, aynı yıl Gezi olayları, dershanelerin kapatılması. Bu kararı almamız, 17-25 Aralık, emniyet, yargı darbesi ve bizim buna karşılık yaptığımız milli iradeye saygı mitingleri sebebiyle çok kritik geçti. Yine bu yıl demokratik açılımı önce çözüm sürecine ardından Milli Birlik ve Kardeşlik Projesi'ne dönüştürme gayreti içinde olduk. Partimize ve şahsımıza yönelik saldırıların amacı, bu yıl yaşanan hadiselerle tüm çıplaklığıyla ortaya çıkmıştır.

2014 MİT tırları olayları, tarihimizin en büyük ihanetlerinden bir tanesi. Buna karşılık HSYK'nın yapısının değiştirilmesi başta olmak üzere FETÖ ile mücadele için gereken adımları kararlılıkla atmaya başladığımız bir yıl oldu. FETÖ'nün ve onunla iş birliğine giden ana muhalefetin tüm çabalarına rağmen 2014 mahalli seçimlerinden başarıyla çıktık. Tarihimizde ilk defa doğrudan halkın oyuyla cumhurbaşkanlığı seçiminde de milletimizin teveccühü ile cumhurbaşkanlığı görevini üstlendik. Tabii bu durum aynı zamanda partimizle hukuki bağımızı kesmemiz anlamına geliyordu. 27 Ağustos 2014'te vedalaştık. Anayasa değişikliği sonrasında 2 Mayıs 2017'de üye olarak 21 Mayıs'taki büyük kongremizde de genel başkan olarak yeniden yuvamıza merhaba dedik."

- 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi

Erdoğan, 2015 yılının artık gelişmeleri cumhurbaşkanı sıfatıyla takip ettiği ama partiyle gönül bağını inkar etmediği bir yıl olduğunu ifade etti.

Ülkede 7 Haziran seçimlerinin sadece AK Parti değil tüm Türkiye için talihsiz bir tabloyla neticelendiğini hatırlatan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Hükümet kurulamaması nedeniyle yaşanan krizi ülkemizi yeniden seçime götürerek çözüme kavuşturduk. 1 Kasım seçimlerinde milletimizin teveccühü ile AK Parti tekrar tek başına iktidar olacak çoğunluğu elde etti. Bu dönemde bölücü terör örgütünün çukur eylemleri ve DEAŞ'ın giderek artan saldırıları ülkemiz için ciddi bir güvenlik tehdidi ortaya çıkardı.

2016 yılı bölücü terör örgütü üzerine kararlılıkla gittiğimiz, FETÖ'yü her alanda ülkemizden kazımak için adımlar attığımız bir yıl oldu. 15 Temmuz gecesini hatırlayalım. FETÖ ihanet çetesinin ordu içindeki mensupları tarihimizin en alçak darbe teşebbüsüne girişti. Doğrudan milletine silah çeken, ateş eden FETÖ'cü teröristleri milletimizle sergilediğimiz kararlı direniş sonunda mağlup etmeyi başardık. Türk milleti ezanına, bayrağına, özgürlüğüne, geleceğine sahip çıkma konusunda canı pahasına ortaya koyduğu güçlü iradeyle tüm dünyayı kendisine hayran bırakmıştır. Böyle bir milletin mensubu olmaktan duyduğum gururu, şerefi her fırsatta ifade ediyorum. Ya Rab, bu kulunu bu milletin bir ferdi olarak yarattığın için sana sonsuz hamdüsenalar olsun. Bu başarıdan aldığımız güçle Suriye'de kurulmak istenen terör devlerinin bağrına bir hançer gibi sapladığımız Fırat Kalkanı Harekatı'nı gerçekleştirdik."

- "16 Nisan dönüm noktasıdır"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2017 yılının FETÖ ve PKK başta olmak üzere terör örgütleriyle mücadeleyi tavizsiz şekilde sürdürdükleri bir yıl olduğunu belirterek, “İşte bu yıl hamd olsun Gabar’da, Cudi’de, Tendürek’te, Bestler’de, bütün buralarda artık PKK’nın inlerine girdik ve buradan onları söküp atıyoruz ve onları yerle yeksan ediyoruz, etmeye de devam edeceğiz." ifadesini kullandı.

Son yıllarda üst üste yaşanılan sıkıntılar sebebiyle ekonomide bozulan dengeleri yeniden yerine oturtma konusunda önemli mesafeler aldıklarını vurgulayan Erdoğan, “16 Nisan halk oylaması tarihimizde ilk defa yönetim biçimimizi doğrudan milletimizin kararıyla ve köklü bir şekilde değiştirdiğimiz bir dönüm noktasıdır. Türkiye değişiklikle yürütme gücünün cumhurbaşkanında olduğu, yasamanın yine parlamentoda, Meclis’te ve yargının da bağımsız mahkemeler eliyle yürütüldüğü daha güçlü bir demokrasiye geçmiştir." dedi.

Geçen 15 yılın her birini sadece önemli birkaç başlığıyla saymanın dahi Türkiye'nin nasıl bir ateş çemberinden geçtiğini gösterdiğini ifade eden Erdoğan, "Son dört yılda iyice yoğunlaşan terör eylemleri, darbe teşebbüsleri, siyasi, ekonomik ve diplomatik saldırılar karşısında milletimizle omuz omuza tarihi bir mücadele veriyoruz. AK Parti bu mücadelenin lokomotifidir. Allah’ın yardımıyla bu mücadeleden hep birlikte galip çıkacağımıza inanıyorum." diye konuştu.

- “Hiç kimse kerameti kendinde görmesin”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, AK Parti’nin Türkiye’ye kazandırdıklarının her birinin çok önemli ve kıymetli olduğunu söyledi.

Erdoğan, “Hiç kimse kerameti kendinde görmesin. Bizim başarılarımızın gerisinde milletimizle kurduğumuz güçlü ilişki, ondan aldığımız büyük destek var. AK Parti, kimsesizlerin kimsesi, sesini duyuramayanların sesi, gücü yetmeyenlerin eli, kolu olduğu için bunca yıl milletimiz tarafından sahiplenildi.” ifadesini kullandı.

Kendisini ve evladını rahmetle yad ettiği 15 Temmuz şehidi Erol Olçok'un 2011 seçimleri için hazırlattığı, "Aynı yoldan geçmişiz biz" şarkısının sözlerini okuyan Erdoğan, "Biz milletimizle aynı yoldan geçmeyi, aynı sudan içmeyi, aynı türküleri söylemeyi, aynı duaları etmeyi sürdürdüğümüz müddetçe Türkiye 2053 vizyonunu da 2071 hedeflerini de AK Parti ile gerçekleştirmeye devam eder. Bir süredir, zaman zaman birileri bize 'Diğer partilerde iktidara geleceklerine dair umut bırakmadınız.' diyor. İyi de biz kimseyi elinden tutup da iktidara getirmek gibi bir görevle mükellef değiliz." dedi.

(Sürecek)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.