Ak Parti'nin Siirt Mitingi

Ak Parti'nin Siirt Mitingi
AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Yıldırım: (4)- "Merak etmeyin bu terör örgütünün canını okuduk, şimdi Pervari yolunu da en güzel şekilde yapacağız. Yaptığımız her yatırım, geleceğe hazırlık, açılışını gerçekleştirdiğimiz her eser, yeni bir iş kapısı, y

SİİRT (AA) - AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, "Merak etmeyin bu terör örgütünün canını okuduk, şimdi Pervari yolunu da en güzel şekilde yapacağız. Yaptığımız her yatırım geleceğe hazırlık, açılışını gerçekleştirdiğimiz her eser yeni bir iş kapısı, yeni bir aş kapısı. Bölünmüş yollarla şehirlerimizi medeniyet bağıyla bağlıyoruz, 81 ilimizi imar ediyor, bayındır hale getiriyoruz." dedi.

Yıldırım, anayasa değişikliği halk oylamasına ilişkin partisince 15 Temmuz Demokrasi Meydanı'nda düzenlenen mitingde yaptığı konuşmada, sadece yaradanın huzurunda eğileceklerini, başka hiç kimsenin önünde eğilmeyeceklerini belirterek, "Değerli kardeşlerim yalanla, dolanla bu milleti asla kimse kandıramaz. Kılıçdaroğlu, Siirt ile bizim aramızı bozabilir mi, millet ile aramıza girebilir mi? Giremez. Sizler AK Parti'nin, 15 yıllık iktidarında bu memlekete neler kazandırdığını biliyorsunuz. Şu Baykan Deresi dile gelsin de söylesin, o dağlar nasıl indirildi, o tüneller nasıl yapıldı, Bitlis ile Siirt arasındaki o zor yollar nasıl yapıldı, o barajlar nasıl yapıldı." diye konuştu.

Anadolu'nun dört bir yanını her gün aynı heyecan ve coşkuyla gezdiklerini, vatandaşlarla buluştuklarını dile getiren Yıldırım, şöyle devam etti:

"Merak etmeyin bu terör örgütünün canını okuduk, şimdi Pervari yolunu da en güzel şekilde yapacağız. Yaptığımız her yatırım geleceğe hazırlık, açılışını gerçekleştirdiğimiz her eser yeni bir iş kapısı, yeni bir aş kapısı, bölünmüş yollarla şehirlerimizi medeniyet bağıyla bağlıyoruz, 81 ilimizi imar ediyor, bayındır hale getiriyoruz. Kardeşlik iklimini daha da geliştiriyoruz. Anadolu topraklarına sevgi tohumları ekiyoruz, 15 yıl öncesiyle bugün arasında ne kadar fark olduğunu sizler biliyorsunuz."

- "Siirt'e 15 yılda 6 milyar yatırım yaptık"

Türkiye'nin dört bir yanında başlattıkları hizmetlerin artık meyvelerini verdiğini ifade eden Yıldırım, şunları söyledi:

"Siirt'e 15 yılda 6 milyar yatırım yaptık, helali hoş olsun. Eğitimde 2 bin derslik, bin 224 konut, 38 spor tesisi, helali hoş olsun. Siirt'e üniversiteyi kurduk mu? Siirt'e doğalgazı getirdik mi? Dünya derecesi alan genç sporcular yetişsin diye dev salonlar yaptık mı? Şimdi de Siirt'e kapalı yüzme havuzu ve sporcu eğitim merkezi yapıyoruz. Siirt'in önemli ihtiyacı olan Alkumru Barajı ve elektrik santralini hizmete aldık. Şehir merkezi, Kurtalan, Tillo, Pervari ilçeleriyle Kayabağlar, Atabağ, Gökçebağ beldelerimizin içme suyu ihtiyacını tamamladık mı? Çiftçi kardeşlerimize 530 milyon tarım ve hayvancılık kredisi verdik. Her şeyin başı sağlık dedik, Siirt merkeze, Kurtalan'a, Pervari'ye hastaneler yapıp, hizmete açtık. Sevgili Siirt'liler kocaman ilimizde sadece bir tane ambulans vardı, ambulans olmadığı için hastalar götürülemiyor, büyük acılar yaşanıyordu, şimdi 40 ambulans var, bir nerede 40 nerede, bu da yetmez, helikopter ambulans var, paletli ambulans var her türlü hastayı, her türlü şartta alıyoruz ve şifa dağıtıyoruz. Siirtliler siz neredeyseniz, biz de oradayız hiç merak etmeyin."

- "Siirt Kurtalan demiryolunu yenileyeceğiz"

Kendilerinden önce Siirt'in bölünmüş yolunun olmadığına işaret eden Yıldırım, vatandaşlara, "Şimdi ne kadar? 120 kilometre. Yolları böldük, hayatları birleştirdik, gönülleri birleştirdik. Yolları böleriz ama Türkiye'yi böldürtmeyiz, alçak bölücü PKK örgütüne geçit vermeyiz. Siirt hazır mısınız? Bu FETÖ'cüleri, bu PKK'yı aramızdan söküp atmaya var mısınız?" sözleriyle seslendi. Yıldırım, vatandaşların "Evet" cevabı üzerine de "Allah sizden razı olsun, işte Siirt, işte Siirt farkı." dedi.

Yıldırım, "Şimdi Eruh'a hastane yapıyoruz, hayırlı uğurlu olsun. Veysel Karani Türbesi etrafını düzenliyoruz, yeni bir gölet yapıyoruz, orası muazzam bir yaşam haline gelecek. Siirt'in yollarını yeniliyoruz. Siirt Kurtalan demiryolunu yenileyeceğiz." bilgisini verdi.

- "Bakana talimat verdim, Siirt Havalimanını yenileyeceğiz"

Başbakan Yıldırım, "Siirt'in havalimanı maalesef istediğimiz gibi çalışmıyor, çünkü uçakların çoğu gelemiyor, büyük uçaklar inemiyor. Şimdi Ulaştırma Bakanına talimat verdim, Siirt Havalimanını yenileyeceğiz, en güzel hale getireceğiz. Hayırlı, uğurlu olsun. Siirt cazibe merkezleri arasında yerini aldı. Siirt bunu hak ediyor, çünkü Siirt, terörden çok çekti, onun için başka yerlere göre Siirt'e daha çok yatırım yapacağız, teşvik lazım, destek lazım, biz de bu desteği vermek için gerekli kararları aldık." diye konuştu.

Yıldırım, "Siirt'e 93 yatırımcı başvurdu, yapacakları yatırım tutarı 3 milyar, çalıştıracakları insan sayısı 7 bin 67, hayırlı uğurlu olsun. Bu ne demektir, Siirt'in kaderi değişiyor, iş demek aş demek, gençlerimizin dağa değil, işe gitmesi demek, geleceğe hazırlanması demek. Biz Doğu'da başka, Batı'da başka konuşmayız. Biz aldatan olmadık, aldanan da olmadık. Bizim işimiz hizmet, asla istismar siyasetine prim vermedik." ifadesini kullandı.

Kardeşliklerinin Botan Çayı'nın aktığı vadiler kadar derin olduğunu vurgulayan Yıldırım, "Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Laz'ı, Çerkez'i, Boşnak'ı, Romanı ile bu ülke birdir, bütündür, birlikte Türkiye'dir." dedi.

- Diğer konuşmalar

Sağlık Bakanı Recep Akdağ da halk oylamasının yapılacağı 16 Nisan'a üç hafta kaldığını anımsattı. Kimin kiminle, yan yana, omuza omuza durduğuna iyi bakmak gerektiğini belirten Akdağ, "Şimdi Kılıçdaroğlu, 'Bu referanduma Siirtliler 'Evet' demesin.' diyor. Kılıçdaroğlu ile birlikte Feto haini de 'Hayır' diyor. Kılıçdaroğlu'nun durduğu yerde FETÖ, onun yanında da PKK ile HDP duruyor. Onların arkasında da bazı Avrupalı devletlerin politikacıları var." diye konuştu.

Milletin 15 Temmuz'da darbecilere attığı tokadın sesinin Pensilvanya'dan geldiğini söyleyen Akdağ, 16 Nisan'da sandıktan çıkacak "Evet" sesinin de Avrupa'dan duyulacağını söyledi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay da AK Parti'nin iktidara geldiği günden bu yana halka hizmetkar olduğunu belirtti.

- Notlar

Başbakan Yıldırım, AK Parti tarafından halk oylaması kampanya süreci için hazırlanan "Tabi ki evet" şarkısı eşliğinde platforma çıkarak, vatandaşları selamladı.

15 Temmuz Demokrasi Meydanı'na, dev Türk bayrağı ile Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın posterleri asıldı.

Alanda, AK Parti Siirt İl Teşkilatı tarafından hazırlanan "Selahaddin'in torunları, bozacak tüm oyunları, kararımız evet", "Erdoğan için değil, her doğan için kararımız evet" yazılı pankartlar yer aldı.

Başbakan Yıldırım, konuşmasının ardından alandaki vatandaşlara satranç takımı ve karanfil dağıttı.

Mitinge, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti genel başkan yardımcıları Mehdi Eker ile Vedat Demiröz, eski Bayındırlık ve İskan Bakanı Zeki Ergezen ile milletvekilleri, MHP Siirt İl Başkanı Fatih Cantürk ve diğer yetkililer katıldı. Protokoldekilerle beraber platforma çıkan Cantürk'ün, "bozkurt" işareti yaptığı görüldü.

(Bitti)

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.