Akademisyenlerin "terör örgütü propagandası" davası

Akademisyenlerin "terör örgütü propagandası" davası
Savcı, sanıkların tahliyesine karar verilmesini istedi

İSTANBUL (AA) - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında, dört akademisyenin "terör örgütü propagandası yapmak" suçundan yargılandığı davada, savcı, sanıkların tahliyesine karar verilmesini istedi.

İstanbul 13. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmada, kimlik tespitinin yapılmasının ardından sanıklar Muzaffer Kaya, Esra Mungan, Meral Camcı ve Kıvanç Ersoy sırasıyla savunma yaptı.

Savunmaların ardından görüşünü açıklayan Cumhuriyet Savcısı Yavuz Pehlivan, dosya kapsamı, mevcut delil durumu, asıl suçun mahiyeti, iddianame anlatımı içeriğiyle sanıkların üzerlerine atılı suçun, Türk Ceza Kanunu'nun 301. maddesinde yer bulan "Türkiye Cumhuriyeti Devletini, devlet kurum ve organlarını alenen aşağılamak" kapsamında kalma ihtimallerine göre, dosya hakkında "durma" kararı verilmesini ve yasa gereği sanıkların bu suçtan da yargılanması izni vermesi için dosyanın Adalet Bakanlığı'na gönderilmesine karar verilmesini talep etti.


- Önce sanıkların tutukluluğun devamını, sonra tahliyesini istedi

Savcı Pehlivan, mevcut delil durumu, atılı suçun mahiyeti ve kaçma şüphesi nedeniyle tutuklu sanıkların bu hallerinin devamına hükmedilmesini istedi.

Mahkeme heyeti duruşmaya bir süre ara verdi. Yeniden başlayan duruşmada tekrar söz alan savcı Pehlivan, TCK'nın 301. maddesi kapsamında, davada "durma" kararı verilmesi ihtimali doğrultusunda, dosyanın Adalet Bakanlığı'ndan dönüşünün gecikmesi ihtimaline karşı mağduriyet oluşmaması için sanıkların tahliye edilmelerine karar verilmesini talep etti.

Duruşmaya bir kez daha ara verildi.



Akademisyenlerin "terör örgütü propagandası" davası

Akademisyenlerin "terör örgütü propagandası" davası

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.