Akaryakıt bayilerine 'tüp dolumu' uyarısı

Akaryakıt bayilerine 'tüp dolumu' uyarısı
EPDK Başkanı Yılmaz, "Akaryakıt istasyonunda tüp dolumuna caydırıcı cezalar uyguluyoruz ve ciddi oranda üstesinden geldiğimizi düşünüyorum." dedi

İSTANBUL (AA) - Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) Başkanı Mustafa Yılmaz, akaryakıt istasyonlarında kesinlikle tüp dolumu yapılmaması gerektiğini belirterek, "Bu konuda caydırıcı cezalar uyguluyoruz ve ciddi oranda üstesinden geldiğimizi düşünüyorum, fakat gelemezsek ileride lisanslarla ilgili yaptırımlar bile uygulayabiliriz." dedi.

Yılmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapılmasının güvenlik açısından ciddi tehlikeler oluşturduğunu dile getirdi.

Akaryakıt istasyonlarındaki tüp dolumunun herhangi bir topraklama yapılmadan ve güvenlik önlemi alınmadan gerçekleştirildiğine dikkati çeken Yılmaz, "Ufak bir kıvılcımın hangi boyutlara ulaşabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Dolayısıyla, özellikle tüketicilerin dikkat etmesi gerekiyor. Birkaç litre tüp için canlarını tehlikeye atıyorlar. İstasyonlar da hem kendi güvenlikleri hem de alacakları cezadan dolayı, ekonomik durumlarını gözeterek bu işlemin yapılmaması gerekiyor." ifadelerini kullandı.

Yılmaz, "Ben bu konunun üstesinden ciddi oranda geldiğimizi düşünüyorum, ama gelemezsek daha farklı şekilde cezalar da düşünebiliriz" ifadelerini kullandı.

Halen, akaryakıt istasyonlarında tüp dolumu yapıldığının belirlenmesi durumunda 442 bin 596 lira ceza uygulanıyor.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.