Akaryakıt fiyatlarına rekor zam! Konya'da 42'yi görecek!

Akaryakıt fiyatlarına rekor zam! Konya'da 42'yi görecek!
Petrol fiyatlarına ardı arkası kesilmeyen zam furyası devam ediyor. 13 Eylül Çarşamba gününden geçerli olmak üzere motorin ve benzine yeni bir zam daha yapılacak

Yapılan son zamlarla birlikte rekor üstüne rekor kıran akaryakıt, adeta zamma doymuyor. Ortalama 38 lira düzeyinde olan benzin ile 39,5 lira düzeyinde olan mazota 13 Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere yeni bir zam daha yapılacak.

Sektör temsilcilerinden edinilen bilgiye göre, dünya genelindeki akaryakıt fiyatlarını etkileyen en önemli maddelerden biri olan brent petrol varil fiyatındaki artış, petroldeki arz – talep dengesi ve ülkemizdeki kur farkı nedeniyle petrol fiyatlarındaki yükseliş eğilimi devam edecek.

KONYA’DA 1 LİTRE MAZOT 42 LİRAYA ULAŞTI

Sektör temsilcileri bu doğrultuda 13 Eylül Çarşamba gününden itibaren geçerli olmak üzere petrol ürünlerine yeni bir zam daha yapılması yönünde beklenti olduğunu duyurdu. Çarşamba gününden itibaren Konya genelindeki tüm petrol istasyonlarında akaryakıt zamlı satılacak. Mazota 2 TL, benzine ise 1,80 TL zam geleceği ifade ediliyor. Bu zamlarla birlikte Konya’da mazot fiyatı 42 lirayı, benzin fiyatı ise 40 lirayı bulacak.

Kaynak:Pusula Haber

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.