Akaryakıta zam geldi! Fiyatlar tekrar değişti

Akaryakıta zam geldi! Fiyatlar tekrar değişti
Akaryakıt fiyatlarındaki sürekli değişim, döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki hareketlilik nedeniyle sıkça gündeme geliyor. Son olarak bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere, motorin fiyatlarına bir lira zam yapıldı.

Motorinin litre fiyatına bu gece yarısından (22 Ağustos) geçerli olmak üzere 1 TL zam geldi.

Zam sonrası motorinin litre fiyatı İstanbul'da 37,80 TL'ye, Ankara'da 38,36 TL'ye, İzmir'de ise 38,52 TL'ye yükseldi.

Benzin fiyatlarında ise bir değişikliğe gidilmedi. Benzinin litre fiyatı yaklaşık olarak İstanbul'da 37,74 TL, Ankara'da 38,28 TL, Konya'da 38,58 TL seviyesinde bulunuyor.

Akaryakıt fiyatları Türkiye'de gümrüksüz rafineri fiyatına ÖTV ve Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) payının eklenmesiyle hesaplanıyor.

KDV hariç rafineri satış fiyatı belirlendikten sonra dağıtım firmaları tarafından uygulanan fiyatlar rekabet ve serbestiye bağlı olarak değişiklik gösterebiliyor.

Vatandaşlar, akaryakıt fiyatlarındaki bu dalgalanmalara karşı daha dikkatli harcamalar yapmak ve yakıt tasarrufu sağlamak için alternatif ulaşım yöntemlerini değerlendirmeye devam ediyor.

Ancak akaryakıt fiyatlarının belirli faktörlerin etkisi altında olduğu göz önüne alındığında, istikrarlı bir çözüm bulmak her zamankinden daha zor gözüküyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.