Seyit Mehmet Deniz

Seyit Mehmet Deniz

Akbabalar pusuda

Akbabalar pusuda

George W. Bus­h’­a, 16 Ara­lık 2008’de ayak­ka­bı fır­la­tıp, “Bu sa­na ve­da öpü­cü­ğüm kö­pe­k!” di­ye hay­kı­ran Mun­ta­zar El Zey­di Irak ve Amerikalı korumalarca yaka paça dışarı atılmıştı.

El-Zeydi o günden sonra her şeyini kaybetti ve dünya kendine dar edildi.

Epey bir süre hapiste işkence de gördü.

El-Zeydi demokrasi vaadiyle Irak’a giren ama sonuçta 1,5 milyon insanın ölümünden sorumlu Amerikan lideri Bush’a kızgınlığını göstermişti.

Çıkışı haklı ama tepkisi hoş değildi.

Olan olmuş, Irak’ın her tarafı talan edilmişti.

Bush’a başta verilmeyen tepkinin talandan sonra verilmesinin anlamı ne idi ki…

Bush’un başına gelen bu tür çıkışlar sık sık liderlerin karşılaştığı nadir durumlardandır. Yumurta fırlatılan, yumruk atılan, protesto edilen liderleri sık sık basında görmek mümkün.

Buraya kadar her şey normal! Anormal olan kendi liderine tepki verildiğinde tepki verenle birlik olup kendi liderine saldıran medya ve muhalefetin peydahlandığı ülkelerde var olan virüslü zihniyet sorunu.

Ekvador’da temaslarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, davet edildiği salonda konuşmaya başlayacağı anda 3 bayan tarafından protesto edilir.

Gerekçe IŞİD’e destek vermek.

Ekvador’da bizim muhalif basından gündemi takip eden birilerinin profesyonelce hazırlanmış bir tezgahı olduğu protestocuların çıkış şekli, durduğu yer ve onları görüntüleyen vatandaşın pozisyonundan belli.

Protestocular ilk gün Cumhuriyet gazetesince “Bir grup Ekvadorlu Milletvekilince Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın protesto edildiği, Erdoğan’ın korumalarınca vekillerin tartaklandığı, dayak yediği ve burunlarının kanatıldığı” şekliyle aktarıldı.

Dikkat ediyor musunuz haberciliğe…

Tüm konuklar kendilerine ayrılan yerde otururken koskoca vekiller oturacak yer bulamayacak ve ayakta kalacaklar, hazır ayakta iken Erdoğan’ı da protesto edelim diyecekler. Hem de dünyada neler döndüğünü en iyi bilen vekiller, IŞİD’e Türkiye’nin yardım etmediğini başta Amerika ve AB olmak üzere birçok mahfilce söylendiğini bilmesine rağmen protesto edecek ve biz de inanacağız.

Erdoğan ülkeye döndü lakin Cihan Haber Ajansı olayın peşini bırakmadı. Bir yandan protestocuların vekil olmadığını Cihan’dan öğrenme fırsatı bulurken bir taraftan da milliyetsizliğin ne olduğunu öğrenme fırsatı yakaladık.

Cihan Haber Ajansı, Türkiye’ye Ekvador Dış İşleri Bakanlığınca nota verileceğini geçti.

Bu haberi kullanan sol gazeteler ve Sözcü olayı yanlı bir şekilde okuyucularına servis etti.

Ne oradaki grubun vekil olmayıp kendinden menkul 3 bayan olduğu ele alındı.

Ne de Türkiye’nin IŞİD’e destek olmadığı halde terörist gibi gösterilmesi gündeme getirildi.

Ve ne de misafir gelen ki hem de bu misafir, Bush gibi 1,5 milyon kişinin katili olmayıp aksine 2 milyon 7 yüz bin Suriyeliyi misafir edip yurt dışı yardımlarda 2015 dünya sıralamasında birinci olan Türkiye’nin Cumhurbaşkanı olduğu...

Belli ki Akbabalar pusuda bekliyor.

Ülkenin ve liderlerinin düşmesini dört gözle bekliyorlar, üşüşmek için…

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.
Seyit Mehmet Deniz Arşivi
SON YAZILAR