Akdeniz'de 500 göçmenin boğulmuş olabileceği bilgisi

Akdeniz'de 500 göçmenin boğulmuş olabileceği bilgisi
KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi Yardımcısı ve İnsani İşler Koordinatörü Ali Zateri, Akdeniz’de 500 göçmenin...

KAHİRE (AA) - Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Libya Özel Temsilcisi Yardımcısı ve İnsani İşler Koordinatörü Ali Zateri, Akdeniz’de 500 göçmenin boğularak ölmüş olabileceği bilgisinin araştırılması için çağrı yaptı.

Zateri, yaptığı yazılı açıklamada, uluslararası toplumunun söz konusu trajedinin karşısında sessiz kalamayacağını belirtilerek, olaya sebep olanların adalete teslim edilmesi açısından hadisenin ilgili makamlar tarafından araştırılması gerektiğini ifade etti.

BM Mülteciler Yüksek Komiserliğinden (BMMYK) dün yapılan yazılı açıklamada, Akdeniz'de Libya ve İtalya arasında büyük bir geminin batması sonucu kurtarılan 41 kişiden alınan bilgilere göre, yaklaşık 500 kişinin boğulduğu duyurulmuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.