Akdeniz'de tekne battı

Akdeniz'de tekne battı
Tunuslu 28 göçmeni taşıyan teknenin Libya açıklarında batması sonucu 16 kişinin kaybolduğu 12'sinin ise karaya ulaşmayı başardığı bildirildi

BİNGİRDAN (AA) - Tunuslu 28 göçmeni taşıyan teknenin Libya açıklarında batması sonucu 16 kişinin kaybolduğu 12'sinin ise karaya ulaşmayı başardığı bildirildi.

AA muhabirine konuşan Tunuslu aktivist Mustafa Abdulkerim, Tunus'un Mednin vilayetine bağlı Bingirdan ilçesi ve Cercis kentinden 28 kişiyi İtalya'ya taşıyan teknenin dün Libya'nın sahil kenti Sabrata'dan denize açıldığını ancak yarım saat sonra battığını belirtti. Abdulkerim, batan tekneden 12 kişinin karaya çıkmayı başardığını ancak 16 kişiden halen haber alınamadığını bildirdi.

Uluslararası Göç Örgütü geçen ay yaptığı açıklamada, 2016 yılının ilk yarısında 210 bin 643 göçmenin Akdeniz yoluyla Avrupa'daki farklı ülkelere girmeyi başardığını, bu yolculuklar sırasında 2 bin 859 kişinin boğularak öldüğünü duyurmuştu.

Muhabir:Gülşen Topçu,Heysel el-Mahzi

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.