"Akdeniz'de Yüzlerce Sığınmacıdan Haber Alınamıyor"

"Akdeniz'de Yüzlerce Sığınmacıdan Haber Alınamıyor"
Uluslararası Göç Örgütü, Akdeniz'de sığınmacıları taşıyan ahşap bir teknenin alabora olması sonucu 34 kişinin öldüğünü, teknedeki 500'e yakın sığınmacının akıbetinin bilinmediğini açıkladı

CENEVRE (AA) - Uluslararası Göç Örgütü (IOM), Akdeniz'de sığınmacıları taşıyan ahşap bir teknenin alabora olması sonucu 34 kişinin hayatını kaybettiğini, teknedeki yüzlerce kişinin akıbetinin de bilinmediğini duyurdu.
IOM Sözcüsü Joel Millman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Akdeniz'de dün 500'den fazla sığınmacıyı taşıyan ahşap bir teknenin alabora olduğunu belirtti.
Olayın meydana gelmesinden bir gün sonra batıktan 34 cesedin çıkartıldığını ifade eden Millman, "Teknede bulunan yüzlerce sığınmacının akıbetini bilmiyoruz. Umuyoruz ki, çevreden geçen gemiler tarafından kurtarılmışlardır. Fakat şu ana kadar bu konuda herhangi bir bilgiye ulaşamadık. Endişeliyiz." diye konuştu.
Millman, dün Akdeniz açıklarında farklı bölgelerde 2 bin, salı günü de 4 bin 129 sığınmacının kurtarıldığını belirterek, böylelikle bir haftada 6 binden fazla sığınmacının kurtarılarak hayata tutunduğunu ifade etti.
Ayrıca yıl başından 24 Mayıs tarihine kadar Akdeniz'den Avrupa'ya ulaşan sığınmacı sayısının 60 bin 521 olduğuna, toplamda bin 530 sığınmacının yaşamını yitirdiğine dikkati çeken Millman, bu sayıya dün meydana gelen faciada kaybolan sığınmacıların dahil olmadığını söyledi.
Sığınmacıların büyük bir bölümünün Libya üzerinden geldiğini anlatan Millman, çoğunluğunu başta Nijeryalılar olmak üzere Batı Afrikalıların oluşturduğunu aktardı.
Yıl başından bu yana İtalya'ya ayak basan sığınmacı sayısının 50 bini geçtiği bilgisini paylaşan Millman, geçen yıl aynı dönemde bu rakamın 36 bin civarında olduğunu kaydetti.


Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.