Akdeniz'den Yunanistan'a geçmeye çalışan bin 174 göçmen yakalandı

Akdeniz'den Yunanistan'a geçmeye çalışan bin 174 göçmen yakalandı
Ocak-şubat döneminde deniz yoluyla Türkiye'den Yunanistan'a geçmeye çalışan 913 Suriyeli, Sahil Güvenlik personelince yakalandı- Karada da denetimlerini artıran jandarma ve polis ekipleri, bu iki aylık dönemde 261 Suriyeliyi Akdeniz'e açılamadan tespit ed

ANTALYA (AA) - BEKİR BEKTAŞ/SÜLEYMAN ELÇİN - Bu yılın ilk iki ayında, ülkelerindeki iç savaştan kaçarak Akdeniz üzerinden Yunanistan'a geçmek isteyen bin 174 Suriyeli, güvenlik güçlerinin çalışmaları sonucu yakalandı.

Suriye'deki iç savaş ve kargaşa ortamından kaçarak Türkiye'nin önemli tatil bölgelerinden Kaş'a gelen ve yasa dışı yollarla 2,1 kilometre uzaklıktaki Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalışan Suriyelilere, Sahil Güvenlik Antalya Grup Komutanlığı personeli denizden, jandarma ve polis ekipleri de karadan müdahale ediyor.

Yılın ilk iki ayında yasa dışı yollarla geçişlerini hızlandıran sığınmacılara müdahale eden Sahil Güvenlik Komutanlığı personeli, kurtardıkları kişileri botlara alarak güvenli şekilde limana ulaştırıyor.

Yakalanan göçmenler, burada işlemleri tamamlandıktan sonra bazı illerde oluşturulan kamplara gönderiliyor.

Bu kapsamda, ocak-şubat döneminde Kaş üzerinden Yunanistan'ın Meis Adası'na geçmeye çalışan 913 Suriyeli, Akdeniz açıklarında Sahil Güvenlik personeli tarafından yakalandı.

Yasa dışı geçişlerin önlenmesi amacıyla karadan da tedbirlerini artıran polis ve jandarma ekipleri, 261 Suriyeliyi denize açılamadan yakalayarak kamplara gönderdi.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.