Akdeniz'e kısa yol

Akdeniz'e kısa yol
Konya-Beyşehir bölünmüş karayolunun tamamlanması ve Gembos yolu olarak bilinen Yeni Konya Beyşehir-Antalya Karayolunun bitirilmesinin ardından Konya'dan Akdeniz sahiline inişin daha kısa mesafeden sağlanacağı belirtildi

Beyşehir ve çevresinde yürütülen bölünmüş karayolu çalışmaları ile Gembos yolunda yerinde incelemelerde bulunan Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, iki yolla ilgili önemli aşama kaydedildiğini belirtti. Konya-Beyşehir arasındaki bölünmüş yolun tamamının 2015 yılında bitirileceğini ifade eden Turhan, Beyşehir-Derebucak ve Gembos güzergahlı Yeni Konya Antalya Karayolunun 2016 yılında bitirilerek trafiğe açılmasının hedeflendiğini ifade etti.
Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan’a Beyşehir ziyaretinde, AK Parti Konya Milletvekili Adayı Mehmet Babaoğlu, Karayolları 3.Bölge Müdürü Ömer Baylar, Beyşehir Belediye Başkanı Murat Özaltun, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Şenol ve yetkililer eşlik etti.

BEYŞEHİR-KONYA BÖLÜNMÜŞ KARAYOLU

Konya ve çevresindeki karayolu yatırımları ile ilgili yerinde inceleme ve denetleme yapmak için Konya’ya geldiklerini aktaran Turhan, bu çerçevede Beyşehir’de de incelemelerde bulunduklarını söyledi.
Beyşehir’in Konya’nın güneyinde, Toroslar’ın kuzeyinde kalan güzel bir ilçe olduğunu vurgulayan Turhan, Beyşehir’in aynı zamanda Konya’nın da Akdeniz sahiline inen bir geçiş noktası olduğuna dikkat çekti. Bundan dolayı bölgede yürütülen karayolu yatırımlarına önem verdiklerini anlatan Turhan, Konya-Beyşehir arasındaki bölünmüş yol yapım çalışmalarında önemli mesafe kat ettiklerini belirtti. Bu kesimin, bölgede topoğrafyası, jeolojik yapısı ve çevre şartları bakımından zor bir kesim olduğuna vurgu yapan Turhan, buna rağmen bu yıl sonunda bu yolun bölünmüş olarak tamamını trafiğe açma hedefleri olduğunu söyledi. Turhan, “Eğer herhangi öngörmediğimiz bir mani olmazsa, Konya-Beyşehir arasını bölünmüş olarak bu yıl sonunda trafiğe açmayı hedefliyoruz” dedi.

GEMBOS YOLU, TÜNEL BİTİNCE 2016’DA TRAFİĞE AÇILACAK

Bölgede devam eden yol çalışmalarının bununla sınırlı olmadığını, Konya ve Beyşehir’in Akdeniz sahil yoluna bağlanmasıyla ilgili de proje çalışmalarının devam ettiğini aktaran Turhan, şöyle konuştu: “Yapım çalışmaları devam ediyor, bu güzergahta Beyşehir ve Konyalıların hayali olan meşhur Gembos yolundaki çalışmalarda önemli aşama kat ettik. Bu güzergahta 5 kilometreye yakın Türkiye’nin en uzun karayolu tünellerinden Demirkapı tünelini inşa ediyoruz. İnşallah bunu 2016’da tamamlayıp hizmete açmayı programladık. Yine bu güzergahta Taşağıl’dan Derebucak’a kadar olan kesimde çalışmalar sürdürülmektedir. Tüm güzergahta çalışmalara girmiş durumdayız. Derebucak-Beyşehir arasındaki çalışmalarımızda bu yıl içerisinde derlenme toparlanma çalışması yapıyoruz, hemen hemen tamamlandı diyebiliriz. Dört kilometrelik bir kısım kaldı, onun da altyapısı önemli ölçüde tamamlandı. Bu yıl içerisinde Beyşehir Derebucak arasındaki yolu tamamlamış olacağız” 

YENİ YOL ÇALIŞMALARI

Bölgede yürütülen ve yürütülecek yeni yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Turhan, Beyşehir’in konum itibariyle ve tabii güzellikleriyle Konya’nın turizm bakımından önemli ilçelerinden biri olduğunu belirterek,“Beyşehir’in Isparta, Doğanhisar ve Seydişehir istikametindeki yollarımızda da iyileştirme çalışmalarımız sürdürülmekte. Arkadaşlarımızdan bu konu hakkında bilgi aldım, bununla ilgili de bu yılki hedeflerimizde Doğanhisar yolunun Ankara Konya yoluna, Konya Afyon yolu bağlantısında çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Hüyük üzerinden Isparta-Beyşehir-Şarkikaraağaç yolu çalışmaları devam ediyor. Yine Beyşehir-Şarkikaraağaç sahil yolundaki proje çalışmalarımız mesafe aldı, o da önümüzdeki yatırım döneminde ihalesini yapacağımız projelerimizden biri. Bu çalışmalarımız Beyşehir, Konya ve ülkemize daha faydalı, yüksek hizmet seviyesinde bir ulaşım imkanı sağlayacak ve daha ekonomik, daha güvenli bir ulaşım sağlamak amacıyla bu hizmetleri yürütüyoruz.” diye konuştu.

“ÖDENEK SIKINTISI YOK”

Karayolları Genel Müdürü Cahit Turhan, yürütülen yol projeleriyle ilgili olarak herhangi bir ödenek sıkıntılarının olmadığını belirterek, şunları kaydetti:
“Karayolları ile ilgili ödeneklerde bugüne kadar bir sıkıntı yaşamadık, bizim yaptığımız, gerçekleştirdiğimiz bütün imalatların karşılığını devletimiz bize sağladı, verdi. Müteahhitlerimizin çalışanlarımızın parasını ödedik. Bundan sonra da olacağını düşünmüyoruz. Biz hedef programlarımızı, imkanlarımızı kapasitelerimizi tam kullanarak hizmetleri gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Karayolları Genel Müdürlüğü bugüne kadar yaptığı, ürettiği, inşa ettiği işlerin karşılığının ödeneğini zamanında almıştır, müteahhitlere borcunu ödemiştir. Bütçe yönetimi de bizim için önemli görevlerimizden biridir. Sene başı bütçemiz bazen yeterli olmayabiliyor ama biz hükümetimizin programını, hükümetimizin bize verdiği iş talimatını zamanında yerine getirmek için çalışmaları sürdürmekteyiz ve bu yıl içerisinde sağlanan, desteklenen ek ödeneklerle karşılığını bulmaktadır.”

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.