Akdoğan: Sıkılı yumruğumuz yok köprüleri atan kaybeder

Akdoğan: Sıkılı yumruğumuz yok köprüleri atan kaybeder
Başbakan Yardımcısı Akdoğan, muhalefete yönelik sıkılı yumrukları olmadığını belirterek, “Yeni Anayasa, çözüm süreci, paralelle mücadelede iktidar muhalefet ilişkileri yeni bir sinerji oluşturur. Burada köprüleri atan kaybeder” dedi.

BAŞBAKAN Yardımcısı Yalçın Akdoğan, muhalefete yönelik sıkılı yumrukları olmadığını belirterek, “Yeni Anayasa, çözüm süreci, paralel yapıyla mücadelede iktidar muhalefet ilişkileri yeni bir sinerji oluşturur.Burada köprüleri atan kaybeder” dedi. Akdoğan, basınla yaptığı ilk sohbette, gündemdeki önemli başlıklara ilişkin şunları söyledi:

Davutoğlu kabul gördü: (Başbakan değişimi ile) İnsanlar, güven ve istikrarın zarara uğramayacağını gördüler. Müthiş bir kabullenme ve rahatlama oldu. Ahmet Bey’in hitabeti ve entelektüel donanımı belliydi, yönetim tarzı ve siyasi performansı merak ediliyordu. Siyasi performansının muhalefetin çok üstünde olduğunu gördük. Ortak akıl ile hareket ve istişare konusunda farklı meziyeti olduğunu gördük.

Çankaya-Hükümet ilişkisi: Kaygı pompalama var. Erdoğan, Anayasa ve yasalarda ne varsa onu yapar. Bunları zorlayacak iş içine girmez, eleştirebilir ama var olan anayasal düzen ne ise ona uygun hareket eder; nezaket ve saygı zeminine dikkat eder. Kriz bekleyenler boşa bekler. Bizler Erdoğan’dan çok şeyler öğrendik. Ustabaşımız Tayyip Erdoğan’dı ve birçok usta ortaya çıktı.

Medya-İktidar ilişkileri: Ben ilk toplantıyı gazetecilik meslek kuruluşlarıyla yaptım. Yeni bir dönemde her şeyi gözden geçirmek gerekiyor. İlişki biçimleri, ilişki yönetimi de buna dahil. Bu konuda Sayın Başbakanın da yeni bir sayfa açtığını zaten gördünüz.

Anayasa için yeni girişim: Toplumun büyük beklentisi var. Anlaşılan maddelerin çıkarılması için yeni bir deneme yapmakta fayda var. Bu diğer adımın da önünü açar. Partilerle temasa geçecek şekilde görev alanımı genişletmeyi düşünüyorum.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.