Akıllı çamaşırlık yaptı!

Akıllı çamaşırlık yaptı!
Ereğli'de yaşayan matematik öğretmeni Furkan Bıçak, akıllı çamaşırlık geliştirdi

Ereğli Zübeyde İşeri Ortaokulunda matematik öğretmeni olarak görev yapan Furkan Bıçak, geliştirdiği çamaşırlık ile ilgili şöyle bilgi verdi: “Yağmur ve nem sensörleri sayesinde, havanın durumuna göre ev sahibine uyarı gönderebiliyor. Çamaşırların ıslaklık durumuna göre, nem sensörü çamaşırlıktaki ıslaklığı algılayarak ev sahibinin telefonuna da sesli bluetooth ile ulaşabiliyor. Dünyada böyle bir çamaşırlık görmedim, ilk olduğunu düşünüyorum. Bilim zaten ihtiyaçlardan doğar ve şekillenir. Özellikle Karadeniz Bölgesi için gayet kullanışlı bir proje.”

Geliştirdiği akıllı çamaşırlığın zamanlama özellikleri olduğunu belirten Bıçak, çamaşır kuruyup ya da ıslanınca sistemin her on saniyede bir uyardığını kaydetti.
Cihazı metal çamaşırlığa monte ettiklerini ancak balkonlara da monte edilebileceğini söyleyen Furkan Bıçak tasarımın akıllı dairelerde kullanılması gerektiğine dikkat çekti.

Kaynak:

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.