Akıllı eve dönüştürülebilir evler yapıyoruz

Akıllı eve dönüştürülebilir evler yapıyoruz
Ev planlamalarının güvenli bir ortamı sağlamak amacıyla ailelere uygun olarak yapıldığını söyleyen Mekan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karabağ, “Akıllı eve dönüştürülebilir evler yapıyoruz” dedi.

Ev planlamalarının güvenli bir ortamı sağlamak amacıyla ailelere uygun olarak yapıldığını söyleyen Mekan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karabağ, “Akıllı eve dönüştürülebilir evler yapıyoruz” dedi.

Genellikle güvenlikli site ortamı sağlamayı amaçlayan Mekan İnşaat, 10 yılı aşkın süredir Konya’da konut projeleri üzerine çalışmaya devam ediyor. Villa, ferdi ve müstakil olmak üzere 3 farklı ev planlamaları yapan ve kaliteli inşaat malzemeleri kullanarak konutlarını hizmete açan Mekan İnşaat, 96 dairelik “Albayrak Konutları’ projesi ile ön plana çıkıyor. Projelerini sadece bittikten sonra satışa sunan inşaat firması, inşaat bitiminden sonra bir diğer taleplere onay veriyor.

‘ALBAYRAK KONUTLARI’ BEKLEYENLERİ İLE BULUŞACAK

Cemil Çiçek Caddesi üzerinde 96 dairelik projelerinin temellerinin kazıldığını ve bu projeye ‘Albayrak Konutları’ adını verdiklerini söyleyen Mekan İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Karabağ, 2 bloğun 2+1 ve bir diğer 2 bloğun ise 3+1 şeklinde yapılacağını söyledi. Tamamen kapalı, güvenlikli bir konut projesi üzerinde çalıştıklarını ve dairelerin yapımında kullanılan malzemelerin üst segmentlerden oluştuğunu belirten Abdullah Karabağ, “Kullanım açısından mutfakların konumuna ve içyapısına çok önem veriyoruz. Bazı olmazsa olmazlarımız var. Örneğin, balkonların mutfakta olmasına önem veriyoruz. En önemlisi güvenlikli bir ortam yaratabilmek adına mutfak balkonlarının mutlaka çocuk parkalarına veya alanlarına bakmasını sağlıyoruz. Evlerin dizaynında da daha kaliteli ve üst segment ürünleri kullanıyoruz. Çocuk odalarına ve yatak odalarına gidişi kolaylaştırmak için genellikle sensörlü ışık yapılarını oluşturuyoruz. Tam akıllı ev olmasa da akıllı eve dönüştürülebilir evler yapıyoruz” şeklinde konuştu. Diğer projeleri hakkında da konuşan Karabağ, “Arsasını kendimizin aldığı projemizi 8 ay gibi bir süreçte yaptık. Şu anda ise son rötuşlarını tamamlıyoruz. Ferdi olarak 10 villamızın çalışma aşamasındayız. Ekstra bir villa talebi var. Fakat bir inşaat bitmeden bir diğer talebe onay vermiyoruz” dedi.

dsc-0721.jpg

PİYASAYA HAREKETLİLİK GETİRDİ

Vatandaşların daha kolay konut alımı sağlaması adına devlet tarafından faiz indirimi yapılarak önlemler alınmaya çalışıldığını fakat absürt bir yükselişin saklanacak bir tarafı olmadığını söyleyen Abdullah Karabağ, oturmuş bir malzeme fiyatının olmadığını ve inşaat malzemelerinin yaklaşık yüzde 400 ila 500 oranında arttığını açıkladı. Fiyat artışlarının konutlara tam olarak yansımadığını ifade eden Karabağ, “Tam olarak oturmuş bir malzeme fiyatı yok. Örneğin 20 TL olan çimento şu anda 67 lira, 0.45 lira olan tuğla şimdi 2.6 liraya yükseldi. Bunun gibi yükselen ve kullandığımız birçok malzeme hakkında konuşabilirim. Bu fiyatlara bakıldığında inşaat ürünleri yaklaşık yüzde 400 ila 500 arasında artış yaşandı. Ancak konutlara bu artış yansımadı. Fiyatlar bu şekilde artışa devam ederse konut fiyatlarına da yansımak durumunda kalacak. Bunun önüne geçilemez. Bir ticari işletmeysek maliyetimizi bilmek zorundayız. Pazara çıkardığımızda da kar amacı gütmeden minimum seviyelerde fiyatları güncellemek durumunda kalıyoruz. Fiyatlar yüksek gibi gözükse de bir sonraki yapacağımız konutların fiyatları bu gidişle daha yüksek olacak. Bizi sevindiren bir diğer taraf ise aşırı talep var. Çalışmalarımızı bu talepler doğrultusunda azaltmıyor daha da çok arttırıyoruz. Faiz indiriminden de kaynaklanan bir talep artışı oldu. Piyasaya da bir hareketlilik getirdi” ifadelerini kullandı.( Mina Doruatlı)

dsc-0717.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.