Akıllı saat üretecek; fakat ...

Akıllı saat üretecek; fakat ...
Japon devi pili hızlı tükenen akıllı saatlerin bu problemden kurtulması için sert bir karara imza attı

Samsung, Apple ya da başka dev elekronik üreticileri akıllı saat modellerini satışa sunsalar da ortada hala çözülememiş bir sorun var : Pil kapasitesi. Ne yazık ki pil teknolojisi akıllı saatlerin uzun zaman şarj olmadan çalışmasına imkan vermiyor. Hatta telefonların şarjları çoğu vakit bir gün bile dayanmıyor.

Sharp şimdi bu kafa ağrıtıcı probleme deva bulabilmek için, şarjı çok fazla daha uzun zaman dayanan bir saat prototipini tanıttı. Sharp'ın saatinde, enerjiden tasarruf edebilmek için bazı özelliklerin feda edildiği önem arz ediyor . Saatin arka ışığını kaldıran Sharp'ın bu kararı da insanların akıllı saati kullanma alışkanlıklarına dayanıyor. Sharp'a göre vatandaşlar saatlerini esasen ışıklı ortamda kullanıyorlar ve bu nedenden ekranı aydınlatmaya ihtiyaç bulunuyor. Yatağa girdiklerinde, demek oluyor ki oda karardığında ise saati kollarından çıkarıyorlar.

1 inç boyutundaki, 8 renkli ekranı, rakip saatlerin ekranları kadar yüksek çözünürlüklü değil fakat nihayet derece yüksek enerji tasarrufu yeteneğine sahip bu ekran sayesinde akıllı saati uzun günler boyunca şarj etmeden kullanmak mümkün oluyor.

(chip.com.tr)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.