Akkuş Kültür Sanat Ve Turizm Festivali

Akkuş Kültür Sanat Ve Turizm Festivali
Festival kapsamında gerçekleştirilen yağlı güreş müsabakalarında, rakibi Yeşilyeşil'i yenen Kara başpehlivan oldu

ORDU (AA) - Ordu'da bu yıl yedincisi düzenlenen "Akkuş Kültür Sanat ve Turizm Festivali" başladı.

Büyükşehir Belediyesi ve Akkuş Belediyesince organize edilen festival, mehteran takımı eşliğindeki kortej yürüyüşüyle başladı.

İki bin rakımlı Dibekdüzü Yaylası'nda çeşitli etkinliklerle devam eden festivalde yağlı güreş müsabakaları yapıldı.

25'i başpehlivan olmak üzere 350 sporcunun katıldığı güreşler, yoğun sis altında gerçekleşti. Yağlı güreşlerde başpehlivanlığı ise rakibi Mehmet Yeşilyeşil'i yenen Ordu Büyükşehir Belediyesi sporcusu Recep Kara kazandı.

Akkuş Belediye Başkanı İsa Demirci, burada yaptığı konuşmada, yedincisini düzenledikleri festivale yoğun katılım olduğunu söyledi.

Gurbetten gelen Orduluların ilgi gösterdiği festivalin oldukça güzel geçtiğini ifade eden Demirci, "Festivalimize 350 güreşçimizin katılması bizleri ayrıca mutlu etti. Bundan sonraki yıllarda festivalin daha da ilgi göreceğini bekliyoruz." dedi.

Başpehlivanlığı kazanan Recep Kara'yı tebrik eden Demirci, kendilerine destek veren Büyükşehir Belediyesine de teşekkürlerini sundu.

Demirci, festivalin yarın çeşitli sanatçıların vereceği konserle sona ereceğini sözlerine ekledi.

Festivalde başpehlivanlığı göğüsleyen Kara ise 25 başpehlivan arasında Kırkpınar'da daha önce başpehlivan olan rakiplerinin olduğunu belirterek, "Zorlu rakipleri geride bırakarak önce finale kalmak ardından da festivalin şampiyonu olmak gurur verici." şeklinde konuştu.

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.