Aksaray kültür yayınlarına yenisi eklendi

Aksaray kültür yayınlarına yenisi eklendi
AKSARAY (AA) - Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yayımlanan ve eğitimci-yazar Hasan Cankurt tarafından kaleme alınan "Seyyid Hasan Rızayi El-Aksarayi...

AKSARAY (AA) - Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürlüğünce yayımlanan ve eğitimci-yazar Hasan Cankurt tarafından kaleme alınan "Seyyid Hasan Rızayi El-Aksarayi Hayatı" eseri Aksaray'ın Kültür Yayınları arasındaki yerini aldı.

Aksaray İl Kültür ve Turizm Müdürü Mustafa Doğan, Aksaray'ın tarihi derinliğini, kültürel zenginliğini ortaya çıkarmak adına son yıllarda önemli çalışmaların yapıldığını ifade ederek, şunları kaydetti:

"Bu çalışmalar Aksaray ile alakalı bilinmeyen pek çok konuya ışık tutup, merak edilen hususları aydınlatıyor. Aksaray, tarih boyunca ilim ve fikir hayatına ışık tutan çok önemli şahsiyetlerin yetiştiği kadim bir kültür şehri. Bu büyük zatlardan biri de hiç şüphesiz ki Seyyid Hasan Rızayi el-Aksarayi'dir. Aksaray'ın yetiştirdiği bu büyük şair ve alimin hayatını ve eserlerini konu alan böylesine kapsamlı bir eseri hazırlayarak ilim dünyasının istifadesine sunan hemşehrimiz Hasan Cankurt'a teşekkür ediyorum."

Kaynak:Anadolu Ajansı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,çok uzun ve ilgili içerikle alakasız,
Türkçe karakter kullanılmayan yorumlar onaylanmamaktadır.